NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
YAYS Group breidt uit naar Spanje en Duitsland
YAYS Scheveningen (credits: RE:BORN)

YAYS Group breidt uit naar Spanje en Duitsland

Innovatief serviced apartments design optimaliseert de Return On Investment op vastgoed

YAYS Group, de toonaangevende aanbieder van serviced apartmentsin de recreatieve en zakelijke sector, opent eind dit jaar een eerste locatie in Spanje (Madrid). YAYS opereert al in de Benelux en Frankrijk (Parijs) en naast Spanje staat de opening van YAYS Scheveningen in 2024 op de planning. Ook verwachten ze in 2024 een eerste locatie te openen in een van de grote steden in Duitsland. ”Net als bij het project in Scheveningen, zien we in deze markten grote kansen voor de transformatie van kantoorgebouwen, we hebben hier speciaal een innovatief design voor geïntroduceerd”, aldus Head of Development, Joris Tensen.

YAYS in hartje Madrid in 2023

Het project in het hart van Madrid – in samenwerking met projectontwikkelaar Monthisa – wordt eind 2023 geopend onder de naam Madrid Puerta del Sol by YAYS; een gebouw inclusief dakterras, centraal gelegen tussen de Gran Vía and het ‘Puerta del Sol’ plein, in het drukste winkel- en voetgangersgebied van de stad, dichtbij het koninklijk paleis. Hier worden ruim opgezette appartementen gerealiseerd van verschillend woonoppervlak, met volledig uitgeruste keukens en – zoals altijd bij YAYS – een duidelijk accent op design. Doelgroepen zijn zowel de zakelijke als de recreatieve reizigers die een comfortabele plek voor zichzelf zoeken voor enkele dagen, weken of maanden. 

Madrid Puerta del Sol by YAYS (credits: Monthisa).

Eerste YAYS Duitsland in 2024

Om in Duitsland snel voet aan de grond te krijgen heeft YAYS een eigen kantoor geopend en is er een lokale development manager aangesteld om het tekenen van huurcontracten te versnellen. YAYS streeft ernaar om deals te sluiten met strategische vastgoedpartners voor toplocaties in de belangrijkste steden. Momenteel is het merk in exclusieve onderhandelingen voor meerdere locaties in onder andere Frankfurt en Berlijn. De eerste YAYS Duitsland locatie kan volgens CEO Zachary Schwartz, in 2024 verwacht worden: “het efficiënte en vrij indeelbare YAYS 2.0 design concept zal meer rendement per vierkante meter opleveren.” Schwartz verwacht ook dat deze innovatieve aanpak ontwikkelaars aanspreekt om met YAYS de Return on Investment (ROI) op projecten te optimaliseren.

Hoge rendementen, hoge waarderingscijfers

In de zomer van 2022 zag YAYS de opbrengst per appartement stijgen met 20 procent ten opzichte van de zomer van 2019. De appartementen van de eerste Belgische YAYS-locatie in Antwerpen stonden slechts een paar maanden na de opening al op nummer 1 in gastbeoordelingen op de populaire boekingsplatforms. Samen met YAYS The Hague Willemspark, ook een locatie met fantastische beoordelingen en recensies, staat YAYS Antwerp Opera bovenaan op sites als Booking.com, Google, Expedia en Airbnb. Een positie waar eveneens op wordt gemikt met de transformatie van het project in Scheveningen, een samenwerking met belegger en ontwikkelaar RE:BORN, waar 66 appartementen met het YAYS 2.0 design worden gerealiseerd.

YAYS 2.0 design (credits: YAYS)

Meer rendement dan een hotelkamer

Joris Tensen voorspelt een sterke groei omdat serviced apartments een beter rendement kunnen opleveren dan hotelkamers, zoals rapporten van commercieel vastgoedadviseur Savills ook uitwijzen. “We zien aanzienlijke kansen met ons 2.0 design concept, we verwachten de komende jaren hiermee door te kunnen groeien in de belangrijke hoofdsteden, internationale bestemmingen en andere strategische markten.” Aldus Tensen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details