NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
‘Organische vormen zorgen voor efficiënte ruimte-indeling’
Voor het Wibauthuis – een onderdeel van Hogeschool van Amsterdam – maakte Homint de inrichting welke multifunctioneel inzetbaar is; snel aan te passen op de activiteiten van de dag.

‘Organische vormen zorgen voor efficiënte ruimte-indeling’

Tafelbladen in iedere vorm

Rond of vierkant: jarenlang was dat zowat de enige keuze die je had bij tafels voor een nieuw interieur. De vooraanstaande projectinrichter Homint heeft daar iets op gevonden met de nieuwe FreeShape-collectie. Zoals de naam al zegt, zijn hierbij praktisch alle tafelvormen mogelijk. “Deze collectie biedt in ’t bijzonder uitkomst voor de hotelsector, waar uitstraling en een efficiënte ruimte-indeling immers essentieel zijn”, zegt accountmanager Oscar Verveer.

Driehoekig met zachte rondingen, druppelvormig, niervormig of in de vorm van een wolkje: je kunt het zo gek niet bedenken of de FreeShape-collectie biedt het wel. “En elke tafel is te combineren met een ruime keuze aan hout-, marmer of betondecors”, zegt Verveer. “Daardoor kunnen wij altijd een tafel leveren die perfect aansluit bij wat u voor ogen heeft voor het interieur van uw hotel. Het ruime assortiment onderstellen maakt daarbij het plaatje compleet en zorgt ervoor dat de tafel kan worden afgestemd op iedere toepassing, bijvoorbeeld als eettafel, bijzettafel of hoge statafel.”

Voor de lobby van Mister Highland-hotel aan het Rokin in Amsterdam leverde Homint tafels die perfect aansluiten bij de banken.

Ruimtewinst

Bij de inrichting van een hotelinterieur is de beschikbare ruimte veelal de beperkende factor. Door niet langer gebonden te zijn aan de traditionele ronde, vierkante of rechthoekige tafelbladen is een veel efficiëntere ruimte-indeling mogelijk, verduidelijkt Verveer. “Zo kan in een ontbijtzaal het plaatsen van enkele driehoekige tafels al een behoorlijke ruimtewinst en een efficiëntere verdeling van gasten opleveren. Waar voorheen een gezelschap van bijvoorbeeld drie ontbijtgasten vaak plaatsnam aan een vier- of zelfs zespersoonstafel, volstaat daarvoor nu één driehoekige tafel. En in hotelkamers, waar de ruimte vaak extra beperkt is, bieden kleine bijzet- of salontafels in elk gewenste vorm veelal uitkomst.”

Met het FreeShape-concept is het ook mogelijk om elke gewenste uitstraling te creëren, vervolgt de accountmanager. “Zo hebben wij in opdracht van het Mister Highland-hotel aan het Rokin in Amsterdam tafels ontworpen die perfect aansluiten bij de banken die zich daar bevinden. Zowel de banken als de hele ruimte daar zijn organisch van vorm. Daar passen geen vierkante tafels bij, maar onze FreeShape-tafels bewegen als het ware met de ruimte mee.”

Fusion

Als vooraanstaande projectinrichter volgt Homint alle inrichtingstrends op de voet. “Over het algemeen loopt de horeca enkele jaren achter op de particuliere woontrends zoals je die in de woonbladen en de woonprogramma’s op tv ziet”, vertelt Verveer. “Zo vertaalde de industriële stijl, die zo’n tien jaar geleden in de woonsfeer helemaal hot was, zich pas enkele jaren later in de horeca. Die trends volgen elkaar overigens in razendsnel tempo op. Wat er nu bijvoorbeeld zit aan te komen, is een samensmelting – oftewel fusion – van de afgelopen trends. Kenmerkend daarvoor is een combinatie van de industriële stijl – met veel blank staal en natuurlijk hout – met ‘boutique chic’ met gebruik van veel chiquere stoffen zoals velours en bouclé-achtige materialen.”

Inspelen op omgeving

In de eigen ontwerpstudio – Studio Homint – op de hoofdvestiging in Emmeloord komen de unieke inrichtingsconcepten tot leven. “Vaak proberen wij daarbij ook iets uit te beelden wat kenmerkend is voor dat bedrijf of die regio. Zo hebben we in het Wibauthuis – een onderdeel van Hogeschool van Amsterdam en genoemd naar de scheikundige Johan Pieter Wibaut – op een wand een grote beeltenis geprint van deze beroemde Amsterdamse wetenschapper. Ook realiseerden wij voor de coffeecorner en de kantine een nieuw interieur. Het bijzondere aan dit project is de groene wand in de hal naar het restaurant toe. In de kantine is meer sfeer gecreëerd door de (zijde)beplanting die ter decoratie aan het interieur is toegevoegd.”

Een ander beeldbepalend project, waarbij Homint het terras mocht voorzien van nieuw meubilair, is Landgoed Zonheuvel, gelegen in het hart van de Utrechtse Heuvelrug. “De opdracht was om het gevoel en de sfeer van binnen ook naar buiten door te voeren”, zegt Verveer. “Dit hebben we gedaan door middel van het kleurgebruik. Het veelvuldig gebruik van groene en aardse tinten zorgt hierbij voor een natuurlijke verbinding met de groene omgeving.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details