NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
Nieuwe mogelijkheden voor duurzame hotelbouw: Dornbracht ReCrafted succesvol uitgebreid

Nieuwe mogelijkheden voor duurzame hotelbouw: Dornbracht ReCrafted succesvol uitgebreid

De kranenfabrikant uit Iserlohn heeft zijn nieuwe bedrijfsmodel Dornbracht ReCrafted met succes uitgebreid. Naast het aanbod voor particulieren zijn er nu ook talrijke mogelijkheden beschikbaar voor de hotel- en projectsector. Sinds februari 2023 neemt het bedrijf zijn gebruikte producten terug, reviseert ze in de fabriek in Iserlohn en brengt ze vervolgens terug in de kringloop. Dit bespaart per gereviseerde wastafelmengkraan tot wel 40% CO2 in vergelijking met een nieuw product.

De projectbusiness met grote hotels blijkt in deze context bijzonder duurzaam en economisch te zijn. De kranen die tijdens moderniseringsprojecten worden verwijderd, bieden ideale voorwaarden voor revisie. Ze zijn goed onderhouden en de hoeveelheden die tijdens de demontage in korte tijd ontstaan, maken een efficiënte logistiek mogelijk. Daarnaast maakt het reviseren van hetzelfde product in grotere hoeveelheden de processtappen zelf ook eenvoudiger.

Eerste projecten met succes gerealiseerd

Bij het werven van hotelprojecten houdt Dornbracht Sales zich niet alleen bezig met het plaatsen van nieuwe producten, maar ook met het terugbrengen van gebruikte kranen. Stefan Gesing, CEO van Dornbracht AG & Co. KG, legt uit: “Na de introductie van ReCrafted bleek dat ons idee niet alleen voor particulieren, maar vooral voor hotels heel aantrekkelijk is. We besparen hen de afvalverwijdering en helpen hen tegelijkertijd de milieubalans van hun panden te verbeteren.”

De eerste projecten zijn al gerealiseerd met partners uit de hotelbranche. Een voorbeeld is Hotel V in Amsterdam, dat tweedehands kranen uit 91 kamers voor revisie aanbood. Hiervoor werden de producten zorgvuldig gedemonteerd, verpakt in herbruikbare vilten zakken en in grote, herbruikbare transportkratten vervoerd naar Iserlohn. Na revisie in de fabriek van Dornbracht zijn ze weer beschikbaar voor de markt als ReCrafted-kranen.

Uitgebreid Dornbracht ReCrafted-aanbod voor hotels en projecten

Na inname voor revisie en het terugbrengen in de marktkringloop biedt Dornbracht – als er behoefte is aan vervangende producten – de volgende opties: naast de levering van nieuwe producten zijn ook producten uit het bestaande ReCrafted-assortiment beschikbaar voor specificatie als alternatief. Met de juiste planning van het bouwproces is het zelfs mogelijk om gereviseerde wastafelkranen vervolgens weer in hetzelfde pand te installeren.

Stefan Gesing.

“Onze claim ‘Leading Designs for Architecture’ weerspiegelt onze filosofie: we lopen voorop en creëren producten die vaak generaties lang meegaan dankzij hun tijdloze ontwerp. Met Dornbracht ReCrafted tillen we deze belofte naar een geheel nieuw niveau. De focus ligt op het behoud van de waarde van onze kranen en het zo min mogelijk gebruiken van hulpbronnen,” zegt Stefan Gesing. “We kunnen ons plan alleen realiseren samen met onze hotelpartners, die ons hopelijk veel van onze klassiekers zullen leveren voor revisie,” licht hij toe.

Iedereen die producten van Dornbracht voor revisie wil inleveren, kan contact opnemen met Dornbracht Project Sales of een e-mail sturen naar recrafted@dornbracht.com. De kosten voor transport neemt Dornbracht voor zijn rekening.

Meer informatie vindt u op www.dornbracht.com.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details