NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
Design Nation: Het nieuwe B2B platform voor design in België
Heel wat fabrikanten hebben een duidelijk behoefte aan een hoogwaardig platform om hun designinnovaties te presenteren op een beurs die compacter is in de tijd.

Design Nation: Het nieuwe B2B platform voor design in België

Designprofessionals kunnen deze herfst weer terecht in Kortrijk Xpo om de nieuwste trends en innovaties te ontdekken op Design Nation: een gloednieuwe vakbeurs met een premium aanbod op het gebied van designmeubelen, verlichting, interieurtextiel en decoratieobjecten.

De unieke scenografie verlaagt de kosten van een dure stand.

Design Nation zal gedurende twee dagen, op 19 en 20 oktober, plaatsvinden in Kortrijk Xpo. Deze nieuwe hotspot voor design is enkel toegankelijk voor professionals uit verschillende sectoren, van inrichters van high-end hotels en restaurants, kantoorinrichting, projectontwikkeling, de medische en openbare sector tot interieurarchitecten en retailers in designobjecten en meubelstukken.

Na het tijdperk van de gerenommeerde beurs Interieur ontstond een vacuüm in het Belgische designlandschap. Binnen het team van Kortrijk Xpo groeide het idee om een nieuw beursconcept te ontwikkelen: even ambitieus en kwalitatief als Interieur, maar aangepast aan de actuele uitdagingen van de sector. Zo bleek uit een grondig onderzoek dat heel wat fabrikanten – uit ons land en erbuiten – een duidelijk behoefte hebben aan een hoogwaardig platform om hun designinnovaties te presenteren en dat dit bij voorkeur een beurs moest zijn die compacter is in de tijd en voorbehouden aan een professioneel publiek.

“De wereld verandert snel. Vroeger volstond het bijvoorbeeld om een kantoor in te richten met louter functionele elementen, maar die tijd is voorbij. De hedendaagse werkomgeving moet warmte uitstralen, met cosy zithoeken en flexibele opstellingen. Hetzelfde geldt voor woonzorg- en medische centra die streven naar een inrichting die functionaliteit, esthetiek en huiselijkheid combineert,” zegt Hannelore Caenepeel, exhibition manager.

De hoofdmoot van het aanbod bestaat uit meubilair, zowel indoor als outdoor.

Premium brands

Wat de exposanten betreft, ligt de lat hoog. Design Nation mikt op nationale en internationale premium brands die de veeleisende bezoeker kunnen verrassen en inspireren met innovatieve producten op technologisch en creatief vlak. De hoofdmoot van het aanbod bestaat uit meubilair, zowel indoor als outdoor, met daarnaast ook keuken- en badkamerinrichting, interieurtextiel, verlichting en decoratieve objecten.
Innovatie is de bepalende factor op Design Nation. Een jury van designprofessionals zal een oordeel vellen over het innovatieve karakter en het creatieve niveau van de collecties en objecten die tentoongesteld worden. De unieke ’plug-and-play’ formule spreekt aan en ze laat alle objecten op Design Nation optimaal tot hun recht komen. Hannelore Caenepeel: “We willen onze exposanten ontzorgen, zodat ze niet hoeven te investeren in een dure stand. Onze unieke opstelling, waarbij standen afgescheiden worden door semi-transparante gordijnen, nodigt uit om een kijkje te nemen op de stands. Er is de keuze tussen standen van 24, 40 of 80m².”

Designer of the Year

Trendwatchers uit verschillende sectoren en landen zullen lezingen geven op het trendpodium. Tijdens trendsessies zullen onder andere de winnaar van de ‘Designer of the Year’-wedstrijd die door Knack Weekend wordt georganiseerd, aan het woord komen, evenals Christine Boland, in samenwerking met Trendvision. Hilde Francq van FRANCQ COLORS zal de bezoekers door de nieuwste interieurtrends voor 2024 gidsen. 

Registreer op www.design-nation.eu met code HTV436  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details