NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
Independent Hotel Show: Welcome to Dreamland 

Independent Hotel Show: Welcome to Dreamland 

Twee dagen lang wordt RAI Amsterdam overspoeld door internationale hoteliers die afkomen op dit van oorsprong Britse evenement, dat voor de vierde keer neerstrijkt in onze hoofdstad. We vroegen Tess Suters, de nieuwe eventmanager van de Independent Hotel Show Amsterdam, wat we van deze boetiekbeurs kunnen verwachten.

Independent Hotelshow, voor de vierde keer in Amsterdam.

“’Dreamland’ is het thema van dit jaar. Het is een onderwerp dat belangrijk is binnen de hotellerie. De gast van nu wil ontsnappen naar een wereld van luxe, creativiteit en persoonlijke aandacht. Daar moet je als hotelier op inspringen en wij helpen hem daarbij. Het is ook een thema dat wereldwijd speelt. Door AI verdwijnt de scheidslijn tussen werkelijkheid en fantasie. Je kunt dit zien als bedreiging, maar het leidt tot nieuwe vormen, nieuwe producten, dus we kunnen het beter omarmen.”

De Social Business Space, die dit jaar is ontworpen door House of Soko.

Zen voor de geest

Het thema ‘Dreamland’ zie je ook terug in het design van de beurs. “We willen de bezoekers even uit hun dagelijkse hectiek halen. Bijvoorbeeld in de Social Business Space, die dit jaar is ontworpen door House of Soko. Zij hebben een die een minimalistische, warme en serene plek gecreëerd, die zorgt voor ‘luxe en het gevoel van zen’ voor de geest. Elke ontwerper geeft zijn eigen draai aan het thema, zoals ieder mens zijn eigen droomwereld creëert. Het snijvlak van creativiteit, originaliteit en luxe is enorm interessant en we merken dat dit ook speelt binnen de hotelbranche. De gast van nu wil verrast worden en heeft daar geld voor over.”

Experts op verschillende vakgebieden geven korte en krachtige talks.

Lokale ambachtslieden

“In plaats van vaste standaarden en gestroomlijnde processen, die de hotellerie groot hebben gemaakt, zien we nu veel meer behoefte aan maatwerk. Zowel wat betreft services als design. Elke grote hotelketen begint boetiekhotels met een eigen design, gemaakt door lokale ambachtslieden en kunstenaars. De gast wil steeds meer zelf bepalen waar hij zijn geld aan besteed, maar wil tegelijkertijd omver geblazen worden door het onverwachte. Door grote, meeslepende ervaringen of juist een heel kleine experience, zoals een zonsondergang op het dakterras of je eigen eieren rapen voor het ontbijt.”

Er wordt ook een wine tasting georganiseerd.

‘Standaard’ is een vies begrip geworden

“Standaard is een vies begrip geworden,” vervolgt Suters. “Onze boetiekbeurs speelt hierop in door een selectie van 200 merken te brengen die passen bij deze tijd. Van ontwerpers van handgemaakte lampenkappen tot een leverancier van kunstobjecten. Zo helpen we de hotelier om een uniek product te creëren. Niet alleen wat betreft design, maar ook de hele achterkant komt aan bod. We presenteren bijvoorbeeld systemen om beter te communiceren met de gast, zoals slimmere chatbots, gebaseerd op AI, maar ook innovatieve systemen die kunnen monitoren wat er precies in de hotelkamer gebeurt. Of er wordt geblowd en of er sprake is van geluidsoverlast. Zo krijg je meer grip als hotelier.”

Korte en krachtige talks

“We praten alle decision makers van onafhankelijke en luxehotels die naar ons evenement komen ook bij over andere innovatieve technologieën en de laatste trends. Hoe gebruik van AI kan leiden tot geldbesparing, bijvoorbeeld. Maar ook hoe je als hotel je ESG-performance en revenu-management kunt verbeteren. We hebben een lezingenprogramma van twee dagen dat ingaat op onderwerpen die relevant zijn voor hoteliers. Experts op verschillende vakgebieden geven korte en krachtige talks over onder meer branding, foodtrends en personeelsmanagement. Mensen hebben weinig tijd, dus we bieden efficiënte en informatieve blokjes aan. En we doen ook weer de altijd populaire trend-tours voor mensen die in een uurtje alle hoogtepunten van de beurs willen zien.”

Wine-tasting

“We zorgen ook dat er ruimte is om collega’s te ontmoeten en kennis uit te wisselen, met een goed glas erbij. We organiseren zelfs een wine tasting dit jaar. En voor de tweede keer reiken we in Amsterdam de Independent Hotel Show Awards uit. Op deze manier zetten we de onafhankelijke hotels en hoteliers even in de spotlight.”

Independent Hotel Show

De Independent Hotel Show Amsterdam vindt plaats op 12 en 13 maart. Het evenement wordt al sinds 2012 in London georganiseerd en is uitgegroeid tot hét internationale zakelijke platform voor onafhankelijke hoteliers. Naast London wordt het evenement inmiddels voor de vierde keer georganiseerd in Amsterdam en vindt ook plaats in Miami en München.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details