NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
Horecava 2024: de meest inhoudelijke vakbeurs voor horecaprofessionals

Horecava 2024: de meest inhoudelijke vakbeurs voor horecaprofessionals

Netwerken, ontdekken en inspiratie opdoen

Dé vakbeurs voor professionals in de horeca, Horecava, vindt van 8 t/m 11 januari plaats in de RAI Amsterdam. Deze editie staat onder andere in het teken van professionalisering. Door stijgende prijzen, personeelstekorten, toenemende concurrentie en de verwachtingen van klanten, is een professionele aanpak noodzaak voor horecabedrijven. Terwijl gastvrijheid voorop blijft staan, vragen zaken zoals schaalvergroting en automatisering steeds vaker de aandacht. Tijdens Horecava wordt uitgebreid stilgestaan bij deze belangrijke onderwerpen. In zowel themapaviljoens, tijdens een theaterprogramma en in het trendLAB doen horecaprofessionals volop kennis en inspiratie op.

Horeca is en blijft een vak

Ondanks alle vernieuwingen en automatiseringsmogelijkheden, blijft horeca een echt vak. Een vakgebied waarin het barst van de passievolle ondernemers. Horecava is dé jaarlijkse beurs voor professionals in eten, drinken en buitenshuis slapen. De enige vakbeurs waar heel horeca Nederland bij aanwezig is, staat dit jaar in het teken van professionalisering. Het programma van Horecava 2024 is afwisselend. Naast mogelijkheden om te netwerken, is er onder andere een trendLAB, een theaterprogramma en worden er verschillende wedstrijden gehouden.

TrendLAB

De horeca is behoorlijk onderhevig aan trends. In deze dynamische branche bepaalt de opkomende invloed van de jongere generatie bovendien niet alleen de trends, maar ook de koers van de toekomst. Denk hierbij aan thema’s als gemak, vitaliteit, flexibiliteit en duurzaamheid. Om ervoor te zorgen dat je als horecaondernemer op de hoogte blijft van trends, is op Horecava het trendLAB igericht. Denk aan: Twenty Four Food, smart apparatuur, de invloed van AI, duurzame koffie, inclusiviteit en meer.

Theaterprogramma

Gastvrijheid is ook belangrijk in de zorg en op de werkplek. Daarom zijn hier symposia voor op Horecava. Daarnaast krijgt de hotelsector bijzondere aandacht in het symposium Hotels in de spotlight.

Horecava Innovation Award

Voor de 23e keer wordt op de beurs de Innovation Award en Sustainability Award uitgereikt. Dit gebeurt tijdens de officiële opening op 8 januari. Er zijn genomineerden in verschillende categorieën. Innovatieve producten, nieuwe smaken, vernieuwende interieurconcepten en handige digitale toepassingen worden onderscheiden met een award. Een greep uit de nominaties: Vegan Doner Dudes (100% plantaardig). Smaakchef (innovatieve inkoop met minder voedselverspilling als doel), The Good Roll (fairtrade bamboo toiletpapier) en The Eggcheff Scrambled (een robot die perfecte scrambled eggs maakt).

Wedstrijden

Op Horecava vinden de volgende horecawedstrijden plaats:

  • Het NK Koken: Tijdens de HANOS Gouden Koksmuts, NK Jonge Koks en Leerling – Leermeester zie, ruik en ervaar je hoe (sterren) chefs en hun brigades spectaculaire gerechten maken. Werkend vanuit een black box, waarin voor elke gang (verplichte) ingrediënten zitten, laten ze je zien wat er mogelijk is met mooie producten, een goede team samenwerking en kennis. Een spektakel om niet te missen!
  • De Lekkerste wedstrijden: met onder andere het NK lekkerste broodje, NK lekkerste burger, NK Pizza bakken en Lekker Anders (bedoeld voor horecamedewerkers met een arbeidsbeperking). Creativiteit en perfectie staan tijdens deze wedstrijden centraal.
  • NK Koffie: de lekkerste koffie, mooiste presentaties en geweldige latte art. Inclusief de Dutch Barista Championship, die bepaalt welke Nederlandse inzending naar het WK Barista wordt gestuurd.
  • NK Biertappen: biertappen is een vak en tijdens deze wedstrijd nemen doorgewinterde biertappers het tegen elkaar op. De winnaar wordt uitgeroepen tot Beste Biertapper van Nederland.

Over Horecava

Horecava is al ruim 65 jaar de horecabeurs voor vakmensen in de wereld van eten, drinken en buitenshuis slapen. De grootste vakbeurs voor de horeca in Nederland trekt elke editie tienduizenden bezoekers. Zij zijn op zoek naar inspiratie, willen netwerken en hebben echt hart voor hun vak. Horecava is de start van het nieuwe horecajaar. Op de beurs staan exposanten ingedeeld in de volgende categorieën: food & wine, fast casual, koude dranken, koffie, thee & cacao, bakkerij & patisserie, interieur & design, grootkeuken en tech & dienstverlening. Ook is er speciale aandacht voor personeelsuitdagingen, innovatie en duurzaamheid. Daarnaast ontdekken bezoekers tijdens Horecava alle nieuwe en beste innovaties en de meest praktische oplossingen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details