NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
IHS 2023: volle aandacht voor onafhankelijke hoteliers

IHS 2023: volle aandacht voor onafhankelijke hoteliers

Op de Independent Hotel Show, die 14-15 maart in de RAI Amsterdam werd gehouden, kregen de onafhankelijke hoteliers in Nederland en België welverdiend de volle aandacht. De beste leveranciers en service providers voor de hotellerie presenteerden zich met een ruim aanbod aan innovatieve producten en diensten, volledig gericht op alle facetten van de hotelindustrie.

Naast nieuwe ideeën, producten en oplossingen om het rendement te verhogen en de gastbeleving te versterken, bood de beurs volop mogelijkheden om het netwerk uit te breiden en te bouwen aan sterke zakelijke relaties. Ook mogelijkheden om bedrijfsprocessen te optimaliseren en trends voor de toekomst kwamen in het seminarprogramma aan bod. Het seminarprogramma zat overigens opvallend goed gevuld met aandachtige luisteraars die gebruik maakten van de mogelijkheid om vragen te stellen.

Mieke Berkers, manager van de Independent Hotel Show: ‘We kijken terug op een zeer succesvolle derde editie. Het was beide dagen veel drukker dan vorige jaren. Heel opvallend was dat veel hoteliers beide dagen zijn gekomen. Ook waren er meer internationale gasten dan de eerste twee keer. Veel Belgen, maar ook Duitse en zelfs Amerikaanse hoteliers. Het seminar-programma werd ook goed bezocht en van heel veel standhouders kregen we terug dat ze erg blij waren met de contacten die ze hebben gelegd. En we kregen erg leuke reacties op de fashion-show en de award-uitreiking. Komend jaar gaan we weer nieuwe elementen toevoegen, want we willen natuurlijk blijven verrassen. We kijken alweer uit naar volgend jaar, op 12 en 13 maart 2024, maar we gaan eerst even lekker uitrusten van deze intensieve dagen.”

Rood en blauw

De entree die designer Ingrid van der Veen voor deze IHS maakte verdient speciale vermelding. “De entree bestond uit een rode en een blauwe zone,” vertelt Ingrid. “Via het rode gedeelte, die staat voor de hectiek en chaos van alledag, kwamen bezoekers in het blauwe deel. Daar kon je in alle rust tot jezelf komen en mentaal ruimte maken voor de dingen die komen gaan. Zo wilde ik bij de bezoekers een reset opwekken. Het brein even loskoppelen van alle prikkels en ruimte creëren voor nieuwe ideeën. Die onbewuste emotie opwekken, dat is een kern van mijn werk. Mooi was dat mensen mij vertelden dat dat inderdaad precies was wat ze voelden.”

Winnaars

Tijdens de tweedaagse werden diverse partijen in het zonnetje gezet. Uit maar liefst 50 inzendingen werd het Rotterdamse Boutique Hotel Pincoffs (www.hotelpincoffs.nl) uitgeroepen tot winnaar van de Hotel Website of the Year. Tweede werd de site van Le Marin Boutique Hotels (www.lemarinshotels.com), ook gevestigd in Rotterdam, en de website van Landgoed Lauswolt (www.lauswolt.nl) uit Beetsterzwaag behaalde derde de plek. Eric Toren van TwentySeven Amsterdam werd benoemd tot Hotelier of the Year. De Outstanding Contribution Award ging naar Piet Boogert, jarenlang directeur en gezicht van het Lloyd Hotel. Hij ontving de prijs voor zijn bijdrage aan de stad Amsterdam en inzet voor de cultuur- en hotelsector. Namens Hotelvak feliciteren wij alle winnaars van harte!

Hotel Botanic Sanctuary in Antwerpen sleepte de award in de wacht voor Best Hotel Concept. De Hotel Partnership of the Year ging naar het Bedrijf Lacoly.

Reacties

De IHS, van oorsprong een Engelse opzet, werd dit jaar door een speciaal team in Nederland gerealiseerd. Vanuit Hotelvak noteerden we deze eerste reacties van bezoekers en standhouders:

  • “Beter dan vorige keer! We hadden heel veel goede aanloop.”
  • “De beurs had van mij wel een dag langer mogen duren!”
  • “Door de compacte opzet kom je heel direct in contact.”
  • “Gerichte aandacht voor de onafhankelijke hoteliers, heel goed!”
  • “Leuke beurs! Ik heb zojuist nieuwe deursloten besteld waarvan ik niet wist dat ze op de markt waren.’’

“We hebben veel langdurige relaties face to face kunnen spreken en voeling kunnen houden met andere partijen in de markt, aldus Thomas Dieben (Becurious): “We zien IHS echt als een kwalitatieve beurs waar de hoteliers zelf naar toe komen. Voor ons zeer relevant is dat veel van hen momenteel aan het oriënteren zijn op nieuwe automatiseringsoplossingen en mogelijkheden voor meer directe reserveringen. Daar hebben we goede gesprekken over gehad.”

“Ieder jaar is de IHS voor ons een mooi feestje waar we met veel plezier naar uitkijken,” aldus Jeroen Coesmans van ASSA ABLOY. “We lanceren noviteiten in de juiste ambiance. Uiteraard spreken we onze klanten, partners en leggen nieuwe contacten.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details