NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
Maison&Objet – Al dertig jaar de hoogmis voor decoratie, design en lifestyle
De golvende vorm van de NOHrD Sprintbok ziet er dynamisch uit en levert heel wat voordelen op tijdens het lopen.

Maison&Objet – Al dertig jaar de hoogmis voor decoratie, design en lifestyle

Meer dan ooit aandacht voor de klanten en hun behoeften

‘TECH EDEN’ is het thema van de komende editie van Maison&Objet. De ontmoetingsplaats voor professionals die actief zijn in interieurontwerp en design vindt plaats tussen 18 tot 22 januari 2024 in het Parc des Expositions de Villepinte in Parijs. De organisatoren vieren de dertigste verjaardag van deze ‘hoogmis van decoratie en design’ en willen bezoekers meenemen op een reis naar een toekomst die technologie en natuur combineert.

Ook wie op de hoogte wil blijven van materiaalgebruik in interieur en hospitality kan op de beurs terecht.

Maison&Objet leidt en verenigt sinds 1994 de internationale wereld van decoratie, design en lifestyle. De vakbeurs creëert zichtbaarheid voor de deelnemende merken en het digitale platform en is een vitrine voor trends in de wereld van de decoratie. De organisatie streeft ernaar om talent te ontdekken, mogelijkheden te bieden voor uitwisseling en inspiratie, online en offline, en de ontwikkeling van bedrijven te stimuleren. Het is een echte barometer voor de sector. Bovendien kunnen kopers en merken via het online platform MOM (Maison&Objet and More) doorlopend van gedachten wisselen, contacten leggen en nieuwe collecties lanceren.

Opnieuw nadenken over design en inrichting

Voor het thema voor deze editie werkten de organisatoren samen met Peclers Paris, specialist in creatieve strategie. Zij zien ‘TECH EDEN’ als een kans om ‘nadruk te leggen op de diepgaande evolutie in de relatie tussen wetenschap en natuur en deze te projecteren naar een duurzame en wenselijke toekomst’. Het progressieve concept is verrijkt met scenografische interpretaties, die soms rustgevend, dan weer stimulerend, maar altijd inspirerend zijn. Het verhaal, dat een futuristische utopie met nieuwe realiteiten verzoent, verbindt alle segmenten van de beurs – van decoratie en design, kunst en ambacht tot retail, decor en hospitality. Professionals worden uitgedaagd om opnieuw na te denken over ruimtelijk ontwerp en lay-out, versterkt door technologische innovatie en met behulp van innovatieve en esthetische benaderingen van de omgeving. 

Op Maison&Objet ontdek je de laatste trends op het gebied van interieurontwerp, zoals deze moderne bijzettafels met een warme uitstraling.

Drie zones extra in de kijker

Het centrale thema zal terugkomen op verschillende plaatsen op de beursvloer, in de vitrines in de stad en op MOM. Zo wordt de nadruk gelegd op futuristische esthetiek en technologische vooruitgang, maar ook op het verlangen om mensen weer van het leven te laten houden. Locaties worden steeds meer hybride, het gebruik wordt veelzijdiger. 

Drie trends 

De What’s New in Retail?-zone is een denktank voor de omni-channelsector van de distributie. Er is ruimte voor een selectie van nieuwe producten, een programma met workshops en conferenties, een café en een schat aan ideeën rondom merchandising. François Delclaux presenteert, in samenwerking met het internationale ontwerpbureau BETC, een zone waarin sourcing, inspiratie en uitwisseling centraal staan. Deze bestaat uit de zachtste ontwerpen, waarin ‘tech’ discreet aanwezig is door omhullende materialen, natuurlijke vormen en zachte kleuren. Drie belangrijke trends komen aan bod: duurzaam minimalisme, verantwoord brutalisme (hergebruik en recycling van materialen) en organische soepelheid. 

Woning als rustgevende cocon

Door aspecten als thuiswerken, open source-technologie en e-commerce is ons leven veranderd. De privéwoning wordt beschouwd als een toevluchtsoord, een rustgevende cocon met een modulair ontwerp: de woonkamer wordt kantoor, terwijl de badkamer evolueert tot woonkamer die gewijd is aan welzijn. What’s New in Decor? – de trendruimte van Elisabeth Leriche tijdens Maison&Objet – biedt een frisse benadering van interieurdecoratie, geïnspireerd door ‘TECH EDEN’ en vertaald in patronen, textiel, installaties en decors.

Vluchten naar hospitality

In het Trends Forum, centraal in het Hospitality Lab, integreert Peclers Paris drie toekomstgerichte ‘escape pods’: ontwakend, actief en regeneratief. Elk van deze pods belichaamt een voortdurend evoluerend facet van de hospitalitysector: het café verandert in een welzijnsruimte, luxe spa’s duiken op in hotelkamers en luchthavens of treinstations, waar mensen vaak lang moeten wachten, worden door de nieuwste technologieën omgetoverd in sportfaciliteiten. 

Place to be

“De jubileumeditie van Maison&Objet wordt de plek om alle nieuwe trends op het gebied van decoratie, design en lifestyle te spotten. Deze editie heeft meer dan ooit aandacht voor de klanten en hun behoeften. De beurs positioneert zich in het hart van belangrijke uitdagingen van vandaag en morgen door creativiteit, innovatie en eco-verantwoordelijkheid te combineren. We streven ernaar om alle mogelijkheden te illustreren die op het vlak van decoratie, design en lifestyle beschikbaar zijn, en de ontwikkeling van die sectoren te ondersteunen,” zegt managing director Mélanie Leroy. “Dit blijkt uit de kwaliteit van het programma met onder meer het innovatieve project ‘Designer van het Jaar’, de ontwikkeling van een What’s New?-area, waar bezoekers concrete antwoorden vinden op uitdagingen voor de retail, en het Hospitality Lab, dat een uniek toekomstbeeld voor de ‘hybridisering’ van openbare ruimten schetst.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details