NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
‘Zoveel meer dan overnachten alleen’

‘Zoveel meer dan overnachten alleen’

Nieuwe doelgroep vereist andere aanpak

Albert Kreeft, eigenaar van Excite Hotels en managing director van IFHG, drukt opnieuw zijn stempel op de hotelindustrie met het nieuwste lid van zijn hotelketen, Landgoed de Rosep in Oisterwijk. In een interview deelt hij zijn visie op gastvrijheid en onthult strategieën om de inkomsten van dit hotel te vergroten.

Albert Kreeft en partner Daniëlle Wassing.

Het is voor Kreeft eigenlijk thuiskomen, want het zevende Excite Hotel was ooit zijn eerste werkgever. “Zo is de cirkel rond. Ooit begon ik hier, dus ik kende het hotel goed. Deze mooie kans kwam op mijn pad toen de familie mij vorig jaar benaderde, omdat zij na 40 jaar wilden stoppen. Mijn partner ging deze uitdaging graag samen met mij aan, daarom wonen wij nu grotendeels naast het landgoed. Zelf verblijf ik ongeveer de helft van de week in de Randstad, omdat daar de andere Excite Hotels zich bevinden.”

Core business aangevuld met beleving

Landgoed de Rosep bestaat uit 70 hotelkamers, restaurant, brasserie, Wellness Centre en is daarnaast een uitgebreide vergaderlocatie. Het hotel ligt verscholen in het bos van Oisterwijk en wijkt hiermee af van de bestaande Excite hotels. “Dat is geen beletsel, want elk hotel staat op zichzelf en heeft zijn eigen identiteit. Tot nu toe bevonden zij zich meestal in een stadscentrum, met de focus op logies en ontbijt. Dit is, gezien de locaties van deze Excite Hotels, een logische keuze. De gasten van deze hotels gaan vooral de stad in. In dit nieuwe hotel is de doelgroep heel anders en kunnen we echt onze creativiteit kwijt. Gasten gaan er na het ontbijt op uit, bijvoorbeeld om te wandelen of fietsen. Aan het eind van de dag komen zij terug en schuiven aan voor een biertje en bitterbal, of maken gebruik van spafaciliteiten in het Wellness Centre. Daarna dineert 70% van de gasten in het restaurant. Zo kunnen gasten bij de Rosep van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat van hun verblijf genieten. De basis van logies & ontbijt blijft belangrijk, maar wordt aangevuld met beleving.”

Eén van de kamers in Landgoed de Rosep.

Automatisering helpt revenue optimaliseren

In alle Excite hotels speelt het gebruik van state-of-the-art software een belangrijke rol. “Zo kun je een optimale guest journey creëren. Het property management systeem van Landgoed de Rosep is van server-based naar Cloud-based gegaan. Een Cloud-Based PMS heeft als voordeel dat dit waar en wanneer je wil benaderd kan worden, zolang je maar internet hebt. Zo zijn de eerste stappen gezet naar de toekomst voor Landgoed de Rosep. Ook kreeg het hotel nieuwe hotelsoftware, restaurantsoftware, en schermen in de keuken.” Deze middelen helpen volgens Kreeft om de omzet van het hotel te optimaliseren. “De keukenschermen maken het mogelijk om beter te communiceren met de keuken. Het personeel kan aangeven dat ze net de wijn ingeschonken hebben, dus dat het voorgerecht binnen tien minuten klaar moet zijn. Dit maakt tijd vrij om effectief met de klant bezig te zijn. De snelheid, en vriendelijkheid, van een medewerker maakt het verschil tussen het verkopen van één of drie drankjes.”

Het Wellness Centre is een belangrijk onderdeel van het hotel.

Bij de overname heeft Kreeft de sfeer van het familiebedrijf zo veel mogelijk intact gelaten. “Het is een uniek bedrijf, met trouwe medewerkers die soms al 35 jaar voor het hotel werken. Al dit personeel hebben wij overgenomen. Samen met hen willen wij Landgoed de Rosep opnieuw op de kaart zetten en een glansrijke toekomst geven.” Hiervoor zoekt hij ook de samenwerking met de ANWB. Daarnaast maken volgens hem kleine dingen het verschil. “Ik vind dat in elke kamer een goed koffiezetapparaat hoort te staan, dus die zijn al besteld. Daarnaast willen we nog meer met onze omgeving doen. Bijvoorbeeld door shiitake te verbouwen op het landgoed.”

Wellness verder uitbreiden

Voor grotere toekomstige veranderingen kijkt de hoteleigenaar naar de tennisbaan, die zich bij het Wellness Centre bevindt. “Deze wordt maar weinig gebruikt, dus deze vierkante meters wil ik effectiever gebruiken. Bijvoorbeeld door hier buitensauna’s te plaatsen.” Het Wellness Centre is een belangrijk onderdeel van het hotel. “Wij zijn één van de weinige hotels in de omgeving die dat zo uitgebreid aanbieden, met een zwembad, jacuzzi en drie sauna’s. Mensen betalen voor een late check out om toch nog even naar de sauna te gaan en het geeft gasten meer te doen, ook als een regenbui buitenactiviteiten verhindert.” 

Het is duidelijk dat Kreeft erg enthousiast is over de toekomst van Landgoed de Rosep. Met een inspirerende combinatie van respect voor het verleden, innovatie in het heden en ambitie voor de toekomst, zet hij het hotel neer als een unieke bestemming die meer wil zijn dan een plek om te overnachten en een totaalervaring biedt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details