NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
art’otel Rome Piazza Sallustio: Een gastronomische en kunstzinnige oase in het hart van Rome

art’otel Rome Piazza Sallustio: Een gastronomische en kunstzinnige oase in het hart van Rome

Door Signature Artist Pietro Ruffo

art’otel, het lifestyle hotelmerk van PPHE Hotel Group, kondigt met trots de opening aan van art’otel Rome Piazza Sallustio in het eerste halfjaar van 2024. Het premium lifestyle hotel waar kunst en gastronomie centraal staan, brengt de bruisende sfeer van de Italiaanse hoofdstad tot leven door de beroemde Romeinse hedendaagse kunstenaar Pietro Ruffo, bekend om zijn internationale tentoonstellingen en samenwerkingen met onder andere Dior en de Vaticaanse Apostolische Bibliotheek.

art’otel Rome Piazza Sallustio zal zich aansluiten bij al bestaande art’otel-vestigingen in enkele van Europa’s meest creatieve steden, waaronder Londen, Amsterdam, Berlijn, Zagreb en Keulen. Het hotel zal zijn intrede doen op een schitterende locatie: Piazza Sallustio. Met de belangrijkste winkelstraten en bezienswaardigheden van de stad op loopafstand, belichaamt Piazza Sallustio de essentie van de kunst en geschiedenis van de Romeinse hoofdstad met de beroemde Horti Sallustiani recht tegenover het hotel.

Ontdek de culturele schatkamer van art’otel Rome Piazza Sallustio
Het hotel beschikt over 99 kamers en suites, waarvan vele met een terras, allemaal pronkend met kenmerkende (orginele) kunstwerken van Pietro Ruffo. Het herontwikkelde pand zal een thuis bieden aan diverse culturele en entertainmentfaciliteiten, waarbij de kunstwerken van Ruffo zijn verweven in het interieurontwerp voor een meeslepende kunstervaring. Een hoogtepunt van het hotel is het restaurant en de bar met een groot terras, waar gasten van lunch tot laat kunnen genieten van een uniek eet- en drinkconcept, vergezeld door livemuziek van DJ’s en dagelijks speciale aperitivo-uren. Een andere ster is de kunstgalerij en zal de thuisbasis zijn van steeds wisselende tentoonstellingen en kan worden gehuurd voor het organiseren van onvergetelijke feesten en evenementen.

Daarnaast biedt art’otel Rome Piazza Sallustio een gevarieerd programma van cultureel gedreven art’beat evenementen met kunsttentoonstellingen, muziekoptredens, modeshows, wellnessessies en culinaire ervaringen, zowel voor gasten als voor de lokale bevolking. Het fitnesscentrum met sauna en de creatieve vergaderruimte maken het aanbod van het hotel compleet, waardoor het hotel de perfecte bestemming is voor zowel zakenreizigers als vakantiegangers die op zoek zijn naar een unieke en inspirerende ervaring in het hart van Rome.

Kunstenaar Pietro Ruffo brengt art’otel Rome Piazza Sallustio tot leven
Elk art’otel dient als een leeg canvas voor een Signature Artist en hun kunstcollectie. art’otel Rome Piazza Sallustio zal tot leven worden gebracht door de beroemde Romeinse kunstenaar Pietro Ruffo. In wat een “perfecte ontmoeting van geesten en creativiteit” is, zal Ruffo nauw samenwerken met hoofdontwerper Eyal Shoan en zijn studio Digital Space, om vanaf het moment dat gasten binnenkomen een meeslepende en prikkelende kunstervaring te creëren.

 “De collectie van het art’otel onthult verhalen over de verschillende historische lagen die Rome door de eeuwen heen hebben opgebouwd, van de lucht boven ons met een bijzondere focus op sterrenbeelden, tot de flora en fauna waarop we lopen, maar ook de mensen die in deze stad hebben geleefd gedurende de verschillende eeuwen.”, aldus Ruffo over art’otel Rome Piazza Sallustio als nieuwe kunstzinnige oase van Rome. 

Ruffo woont en werkt in zijn geboortestad Rome, in een studio die, passend bij de Italiaanse hoofdstad, ooit een pastafabriek was. De theatrale aard van Ruffo’s werk heeft geleid tot opdrachten voor grote modehuizen, die de kunstenaar hebben ingeschakeld voor ingewikkelde ontwerpen die dienen als achtergrond voor de nieuwste haute couture. In 2015 ontwierp Ruffo bijvoorbeeld “een modern Romeins forum” voor de shows van Valentino op Piazza Mignanelli, en sinds 2017 heeft Ruffo nauw samengewerkt met Maria Grazia Chiuri bij het ontwerpen van showsets en capsulecollecties voor Dior, met als meest recente voorbeeld de Dior Around the World-collectie van 2020.

Diego Di Gaetano: General Manager van art’otel Rome Piazza Sallustio
De opening van art’otel Rome Piazza Sallustio zal worden geleid door de Italiaanse Diego Di Gaetano: de nieuw aangestelde General Manager. Met de taak om het art’otel-merk tot leven te brengen in Rome, brengt Di Gaetano meer dan 20 jaar ervaring in de hospitality-industrie met zich mee, met een bijzondere focus op luxe- en lifestylehotels binnen de collecties van Leading Hotels of the World en Design Hotels, en heeft hij een sleutelrol gespeeld bij verschillende veelbesproken openingen, waaronder Hoxton Rome.

Diego Di Gaetano: “Ik ben in het bijzonder enthousiast over de samenwerking met Eyal Shoan en Pietro Ruffo. Natuurlijk tonen veel hotels kunst, maar de samenwerking van art’otel Rome Piazza Sallustiomet een Signature Artist op het gebied van interieurontwerp en evenementenprogrammering zal echt meeslepende kunstervaringen creëren die je niet ziet in andere hotels. Elke hoek van het hotel, inclusief de kamers, zal worden verrijkt met de kunstwerken van Ruffo, waardoor er een fascinerend en sexy contrast ontstaat tussen de eigentijdsheid ervan en de historische locatie.”

Verdere details over de kunstcollectie, art’otel Gallery en het restaurant en de bar zullen op een later tijdstip worden aangekondigd.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details