NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
Levende boeketten, zonder groene handen
“Oude klassiekers met nieuwe of onbekende planten en bloemen”.

Levende boeketten, zonder groene handen

Een groen en simpel idee

Het interieur van een hotel is belangrijk, maar voor de totale beleving is het exterieur minstens zo belangrijk . Mooie groene planten en kleurrijke bloemen trekken de aandacht van voorbijgangers en gasten. Hoe regel je dit als je er geen verstand van hebt? Sam van der Zanden van Upperbloom heeft de oplossing.

“Je hebt maar één kans voor een eerste indruk. De belevenis wil je daarom direct laten beginnen. Het is als hotelondernemer lastig om dit allemaal zelf te ontwerpen en regelen.” Van der Zanden heeft zelf een hotelschoolachtergrond en biedt een oplossing om de Nederlandse horeca gemakkelijk te vergroenen. Het idee ontstond tijdens de pandemie als oplossing voor consumenten: gemakkelijk je tuin of balkon voorzien van groen met wisselbare plantenbakken. 

Voor horecaondernemingen zijn er arrangementen.

Samen met mede-eigenaar Tom van Ruitenbeek maakte hij deze service geschikt voor horecaterrassen en -entrees. “Onze plantenservice biedt slimme plantenbakken en plantenarrangementen. We maken het groen én houden het groen want we komen vier keer per jaar terug voor onderhoud. Als de planten zijn uitgebloeid, nemen we ze terug en verwerken we ze tot compost. We laten nieuwe planten achter bij de klant. Zo hoeft de horecaondernemer zelf niet bezig te gaan of het uit te besteden aan een hovenier die misschien maar één keer per jaar langskomt.”

Slimme plantenbakken

“Echt mooie bloemen en planten beginnen bij goed materiaal. Daarom stoppen we de planten niet in wijnvaten, wat er misschien leuk uit ziet, maar in plantenbakken van kunststof, cortenstaal of staal.” Daarnaast hebben ze bij
Upperbloom een slim element toegevoegd. De plantenbakken bestaan uit binnen- en buitenbakken. De binnenste bak heeft een watermeter met een dobbertje dat aangeeft of de plant water nodig heeft. Er zit een waterreservoir in van 8 liter, waardoor je maar een keer per week hoeft te bewateren. In de plantenbak zit ook een waterregelaar zodat de plant nooit te veel regen of water krijgt. “Tot slot kun je een sensor in de plantenbak toevoegen, zodat wij én de klant op afstand kunnen meten hoe het met watergeven gaat.”

Bij een levendig terras of entree wordt rekening houden met de routing van het personeel.

Ieder seizoen een andere plant

Upperbloom biedt horecaondernemingen arrangementen. Een deel van het terras wordt voorzien van vaste beplanting, zoals bamboe of laurier, wat jaren meegaat. “Daarnaast integreren we seizoensplanten en geven we ondernemers de kans om hun concept te vertalen naar het groen, zonder dat ze er zelf groene vingers voor nodig hebben.”

“Geen enkele plant bloeit 12 maanden per jaar, maar door de wisselbare bakken heb je toch het hele jaar door bloeiende planten. In samenspraak komen we dan tot een keuze, met planten die 3 à 4 maanden bloeien. Het zijn echt een soort levende boeketten. Niet alleen het voorjaar, maar ook de andere seizoenen zitten vol kleur. Er is zoveel meer mogelijk dan de basics, zoals olijfbomen. Maar om dat te ontdekken, heb je onze kunde en kennis wel nodig.” 

Levendige belevenis

“We creëren een levendig terras of entree, waarbij we rekening houden met de routing van het personeel. Wat betreft innovatie combineren we oude klassiekers met nieuwe of onbekende planten en bloemen, zoals een winterroos. En we plaatsen inheemse planten. Met het oog op de toekomst zijn we bezig om een nog levendigere belevenis neer te zetten door lampjes en bankjes te ontwikkelen die tussen de plantenbakken te klikken zijn. Als horecaondernemers iets unieks willen wat geheel aansluit bij hun stijl of concept, is dat ook mogelijk. Zo kan het logo op de plantenbak geplaatst worden en hiermee heb je echt je eigen plantenbak en beleving gecreëerd als hotel!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details