NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
De Opkomst van Open Keukens in Restaurants
Vlnr: Bas (Palux), Yvo (Palux) en Fred (restaurant Fred**).

De Opkomst van Open Keukens in Restaurants

Gasten zullen beleving ervaren

Ruim 68 jaar ervaring heeft PALUX Duitsland gemaakt tot wat het nu is: een toonaangevende fabrikant van professionele, kwalitatief hoogwaardige keukenapparatuur.  Het bedrijf zorgde ervoor dat het importeurschap 40 jaar geleden naar Nederland doorgroeide. Het was het begin van PALUX Nederland te Bunnik en inmiddels actief in 34 exportlanden. 

Het bedrijf richt zich niet alleen op de hoteliers maar ook op de hoogwaardige chef-kok die om maatwerk vraagt en waar specialisme geboden is. “Het merk draagt het etiket ‘Made in Germany’ dat inherent is aan kwaliteit en plukt daar nog elke dag zijn vruchten van”, aldus Yvo Berendsen, Algemeen Directeur bij Palux Nederland. 

“We hebben door de jaren heen altijd kwalitatief hoogwaardige bedrijfskeukens voor horeca- en zorginstellingen geëngineerd. De productgroep kookeilanden vormt tot op de dag van vandaag de core business. Van losse apparatuur tot maatwerk. Daarnaast faciliteert deze keukenfabrikant nog in zeven productgroepen. Hierdoor zijn we in staat om voor ieder budget een functionele keuken in te richten of aan te passen en die ook compleet is afgestemd op elke specifieke wens van de klant.”

Yvo vervolgt: “Een professionele keuken is een belangrijke investering en vraagt om deskundige begeleiding. Ons partnership begint bij het inventariseren van de wensen, de mogelijkheden en het budget van de klant. We beschikken over een eigen serviceafdeling waardoor het gehele aanbestedingstraject van begin tot einde inclusief de oplevering in handen ligt van maar één adviseur. Hierdoor zijn de lijnen heel kort. De adviseur staat bovendien rechtstreeks in contact met de fabriek. In de praktijk betekent dit dat de klant op elk gewenst moment nog een verandering kan aanbrengen waar nodig en gewenst. Wij houden het gehele productieproces nauwlettend in de gaten en passen op eigen initiatief ook veranderingen toe op de plekken waar wij menen dat het de kwaliteit verhoogt.”

Een project waar Yvo trots op is, is het fine dining Michelin restaurant Fred (2 sterren) in Rotterdam. De open keuken midden in de zaak en onderdeel van de totaalbeleving voor gasten die op bezoek komen. 

“Elk project en dus de keuken staat weer op zichzelf en brengt veel uitdagingen met zich mee. Wat je steeds meer ziet is dat PALUX een belangrijk onderdeel van het restaurant zelf wordt door middel van het opnemen van een open keuken midden in het restaurant”, voegt Yvo toe.

Fred (restaurant Fred **).

Toekomstvisie

Hij heeft een duidelijke visie voor ogen voor wat betreft de toekomst van het bedrijf: “Wij willen benadrukken dat wij – naast de high-end branche waarin wij ons vooral begeven – ook de startende ondernemer van dienst willen zijn. Een productlijn die hieraan voldoet is de Bistrolijn en is budgettair gezien heel gunstig voor deze doelgroep en voor restaurants met een kleiner budget.”

“Een ander belangrijk speerpunt voor de toekomst is dat we wij binnen ons bedrijf een transitie aangaan met het leerlingstelsel. Dit houdt in dat we voor alle functies binnen onze organisatie de komende jaren leerlingen gaan aanstellen, intern willen opleiden en begeleiden. Een goed bedrijf valt of staat met goed gekwalificeerd personeel. Kortom, logisch dat wij hier veel aandacht aan besteden.”

Tot slot wijst Yvo erop dat gezien de hedendaagse gasproblematiek, hybride koken in opmars is. “Natuurlijk bieden wij deze mogelijkheden van koken ook voor de klant.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details