NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
Sligro Food Group trading update eerste kwartaal 2024

Sligro Food Group trading update eerste kwartaal 2024

Sligro Food Group N.V. realiseerde over het eerste kwartaal van 2024 een omzet van € 652 miljoen, een toename van € 18 miljoen of 2,7% ten opzichte van de omzet van € 634 miljoen in het eerste kwartaal van 2023.

De omzettoename in het eerste kwartaal was zoals verwacht licht positief en was volledig autonoom.

In Nederland nam de omzet met 3,8% toe, in lijn met de beweging die we ook in de markt zien. De aanwas van nieuwe klanten en uitbreiding van pakketten bij bestaande klanten verloopt goed. De consument is echter nog terughoudend met bestedingen, waardoor onze professionele klanten individueel minder volume inkopen op dit moment.

In België nam de omzet met 3,2% af. Het uitloopeffect van klanten die we vorig jaar verloren in de bezorging in Antwerpen heeft zoals verwacht ook nog impact op de omzetontwikkeling in de eerste kwartalen van 2024. De aanwas van nieuwe klanten verloopt voorspoedig en we zien ook al enkele van de vorig jaar verloren klanten terugkeren. In de zelfbedieningsvestigingen van Sligro-M nam de omzet toe tot € 37 miljoen, in vergelijking met € 31 miljoen in dezelfde periode vorig jaar.

De impact van inflatie op onze omzet vlakte af in het eerste kwartaal en ligt rond de 3%.

Nu meer en meer retailers vroegtijdig stoppen met de verkoop van tabak, zien we een volumeverschuiving naar de verkooplocaties van enkele van onze klanten. Ons tabaksaandeel nam daardoor in het eerste kwartaal toe tot 9,2% van de omzet. Zelf stoppen wij met de verkoop aan tabak per 1 juli 2024, met uitzondering van enkele contracten met een looptijd tot eind 2024. Vanaf 2025 verkopen wij geen tabak meer.

Wij houden de komende tijd onverminderd focus op de realisatie van de bouwstenen onder het plan richting 2025, die we hebben gepresenteerd tijdens onze capital markets day van vorig jaar.

Ten aanzien van de resultaten voor het halfjaar doen wij geen concrete voorspellingen. De halfjaarcijfers zullen op 18 juli worden gepubliceerd.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details