NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
‘Alles op de site moet kloppen voor snelle directe reserveringen’
Thomas Dieben, eigenaar van Becurious.

‘Alles op de site moet kloppen voor snelle directe reserveringen’

Op voorsprong komen met een gespecialiseerd hotel-CMS

In de huidige competitieve markt zijn directe reserveringen essentieel voor het succes van het hotel. Met Porter heeft Thomas Dieben, de oprichter van Becurious – een digitaal marketingbureau voor hotels in Amsterdam – een oplossing gecreëerd voor zelfstandige hoteliers die meer directe reserveringen willen. Hij vertelt hoe dit gespecialiseerde contentmanagementsysteem (CMS) hotels een voorsprong geeft.

Al bijna een kwart eeuw creëert Becurious hoogwaardige digitale marketingstrategieën voor hotels. Thomas Dieben heeft met zijn label Porter een unieke oplossing voor zelfstandige hoteliers ontwikkeld. Met gespecialiseerde designs als basis voor een uitstekende hotelwebsite, is dit concept ideaal voor hotels die hun eigen verhaal willen vertellen. Volgens Dieben is het cruciaal dat een hotelwebsite feilloos werkt: “De techniek moet perfect zijn, de laadtijd razendsnel, in een paar kliks moet er geboekt kunnen worden en een goede vindbaarheid is essentieel.” Met de flexibele designs, volledig aangepast aan de gewenste huisstijl, kan Porter doorgaans binnen vier tot zes weken een uitstekend functionerende website opleveren die directe reserveringen genereert. Bovendien biedt Porter integraties met alle populaire reserveringssystemen en uitgebreide tracking in het CMS, zodat hoteliers inzicht krijgen in de prestaties van hun website.

Vindbaarheid

Een sprekend voorbeeld van de functionaliteiten van dit gespecialiseerde hotel-CMS is hoe een goede vindbaarheid van het hotel in zoekmachines wordt gefaciliteerd. “Dit is even technisch maar het komt er op neer dat de standaard FAQ-module zo wordt geconfigureerd dat vragen en antwoorden op een slimme manier in de index van zoekmachines komen te staan. Zoekt men bijvoorbeeld naar de in- en uitchecktijden, dan wordt het antwoord gelijk gegeven op de resultaatpagina van de zoekmachine. Deze techniek wordt eveneens gebruikt voor de antwoorden in voice search applicaties zoals Siri, Alexa of Google Home. OTA’s hanteren deze technieken ook, dus het is belangrijk dat hotels hier zelf mee aan de slag gaan. De informatie van het hotel zelf wordt namelijk als relevanter gezien, zowel door de zoekmachine als door de toekomstige gast.”

Een ander belangrijk voordeel is volgens

Dieben de gebruiksvriendelijkheid van het systeem. “Hoteliers kunnen gemakkelijk nieuwe content plaatsen, zoals blogs, speciale aanbiedingen, foto’s of andere informatie. Zo kunnen zij zich concentreren op het runnen van het hotel, zonder veel tijd te hoeven besteden aan de online marketing. Het CMS is bovendien speciaal ontwikkeld om meertalige websites te beheren.” Ook biedt Porter ongelimiteerde persoonlijke ondersteuning om hoteliers te helpen bij eventuele vragen of problemen. 

Thomas zegt tot slot: “Met Porter bieden wij de ideale oplossing voor hotels die hun eigen verhaal willen vertellen en hun online zichtbaarheid willen vergroten. We zien dat dit altijd een flinke toename van het aantal directe reserveringen, en dus commissievrije omzet, oplevert.”   

Voor Margreet Pauwe, zelfstandig hotelier van hotel De Witte Berken in Epe (4 sterren, 30 kamers), is er alle reden tot tevredenheid over de recent door Porter opgeleverde website. “Vorig jaar hebben mijn man en ik het hotel overgenomen. Eén van de eerste dingen die we goed wilden regelen, was een nieuwe website. Ik was er van overtuigd dat we niet een nieuwe site vanaf scratch moesten willen opbouwen. In mijn zoektocht naar een leverancier vond ik in Porter een partij die gespecialiseerd was in het vakgebied – de hotellerie dus – én die met een CMS al veel ervaringen en leermomenten uit het verleden had gebundeld.”

Een overzicht van de look and feel van de website van hotel de Witte Berken in Epe.

“Het fijne is dat het CMS flink sneller is dan wat we voorheen hadden. Dat is lekker werken. Bovendien kan ik de complete inhoud eenvoudig zelf beheren. Daardoor houd ik regie. De site sluit prima aan op wat we willen zijn met ons hotel. Rust, ruimte en de natuur. De gewenste beleving is door de developers goed vertaald naar de look and feel. Maar bovenal waardeer ik het persoonlijk contact. Meteen bij het begintraject kwam Thomas Dieben bij ons langs. Op zo’n moment merk je dat het één op één contact met een leverancier van groot belang is en dat dit tot een mooi resultaat leidt.”

In Nederland bouwde Porter onder andere de websites van het Mother Goose Hotel in Utrecht, Post Plaza in Leeuwarden, Kasteel Kerckebosch in Zeist, het Olympic Hotel in Amsterdam en Hotel Unplugged in Rotterdam. In België zijn de sites van ondermeer Hotel Velotel in Brugge en Landgoed
Altenbroek in de Voerstreek gebouwd met een design van Porter.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details