NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
Comfort gecombineerd met efficiëntie. Revolutie in buitenmeubelen
Dankzij de 100% waterdichte stof is het terras altijd klaar voor gebruik.

Comfort gecombineerd met efficiëntie. Revolutie in buitenmeubelen

Het Nederlandse merk Bubalou stelt zich sinds 2017 ten doel om de buitenmeubelmarkt op te schudden. Dit doet het bedrijf met outdoormeubelen die het design en comfort van een binnenbank combineren met duurzame en weerbestendige materialen, zodat zij het hele jaar buiten kunnen staan.

“Eigenlijk is Bubalou als grapje begonnen”, zegt CEO/Eigenaar Marco Verschut. “Ik had tientallen jaren ervaring in de meubelbranche toen ik zelf geen goede tuinset kon vinden. Dat was voor mij de reden om een eigen bank te ontwerpen. Samen met compagnon Tom besloot ik deze op de markt te brengen en zo groeide het idee uit tot een serieus bedrijf.”

Bubalou meubels
De Icon Loveseat in antraciet is deel van de modulaire Icon serie.

Goede outdoormeubelen moeten volgens Verschut aan een aantal eisen voldoen. “Mijn eerste voorwaarde was dat zij het hele jaar buiten moesten kunnen staan. Daarnaast wilde ik een droge kont hebben en niet hoeven slepen met kussen.” Deze eigenschappen komen samen in de meubels van Bubalou, die de ergonomie en het comfort van binnenmeubilair naar buiten brengen. 

Bubalou buitenmeubilair
Daybed Steel van Bubalou.

“De meubelstoffen die wij gebruiken hebben een gelamineerde rug. Daardoor trekt het water niet door de stof heen maar loopt het er vanaf. Dat geldt ook voor andere vloeistoffen, zoals koffie en wijn.” De 100% waterdichte stof is antibacterieel en schimmelt niet. “Dit is een van de redenen waarom luxere B&B’s en verhuur villa’s voor onze producten kiezen. Ze combineren zo comfort met gemak.”

Nooit meer met kussens slepen

Verschut vervolgt: “Onze producten zijn perfect geschikt voor de behoeftes van hotels. Met kussen sjouwen is niet meer nodig en het terras is altijd klaar voor gebruik. Dat scheelt zo vier manuren per dag, die het personeel natuurlijk veel beter kan besteden.” Inmiddels is de, in Europa geproduceerde, Bubalou collectie uitgebreid met verschillende loungesets, maar ook met verlichting en accessoires. “Wij zijn niet meer weg te denken als lifestylemerk in de outdoorbranche en tonen al onze producten in maart op de Independent Hotel show.”

Bubalou buiten bank
De Bended sofa heeft een trendy ronde vorm.

De loungesets van Bubalou zijn modulair en daardoor geschikt voor zowel grote als kleinere terrassen. “Voor restaurant Sophias Leeuwarden leverden wij de meubelen voor hun enorme terrassen. Vaak worden onze meubels gecombineerd met lagere tafels, zodat gast vanaf de bank van fingerfood kunnen genieten.” Verschut ziet een verschuiving in de horeca, waarbij de focus van dinergasten verandert. “Steeds vaker richten zij zich op gasten die komen borrelen en loungen, en eventueel daarna blijven zitten om te eten. Wij willen de gastvrijheid van hotels en horeca verbeteren door comfortabele zitoplossingen aan te bieden die bij deze behoefte passen.”

Bubalou meubels
De meubels van Bubalou brengen de ergonomie en het comfort van binnenmeubilair naar buiten.

De basisvormen en kleuren van de Bubalou zijn bewust basic. “Trends komen en gaan. Daarom is het belangrijk dat onze meubelen grotendeels tijdloos zijn. Juist met de aankleding kan het hotel dan accenten aanbrengen en hun terras een unieke uitstraling geven.” Dat betekent niet dat het bedrijf trends negeert. “We proberen qua design voor te lopen op de branche. Zo hebben we de Roundabout fauteuil nu al vier jaar in ons assortiment, terwijl elk zichzelf respecterend indoor meubelmerk nu met ronde fauteuils komt.” Ook de Bended sofa heeft een ronde vorm. “Die is door zijn vorm misschien niet de meest praktische, dat zijn de U- en L-vormige banken, maar wel de mooiste.” Een ander opvallend model is de KniQ outdoor loungeset, met een knik-hoek, zodat er ruimte om is om de terrasdeur naar buiten toe open te slaan en een ruimtelijk effect ontstaat.

Bubalou is op 14 en 15 maart tijdens de Independent Hotelshow te vinden op stand F19.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details