NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
Jeannine en Sven: Verwelkom je gasten met open armen!
Jeannine en Sven.

Jeannine en Sven: Verwelkom je gasten met open armen!

Gastvrijheid vormt de kern van onze dienstverlening. Het begint met aandacht, met een warm welkom zodra gasten onze drempel overstappen. Een hartelijke en gezellige ontvangst legt de basis voor een aangenaam verblijf in ieder hotel.

Maar wat betekent ‘gezellig’ eigenlijk? Het is een typisch Nederlands woord dat verschillende betekenissen kan hebben: knus, leuk, aangenaam, fijn, charmant, en nog veel meer.

Maar hoe vertalen we dat dan naar de praktijk? 

Het begint met een vriendelijke begroeting bij de deur, waardoor gasten zich meteen op hun gemak voelen. Het gaat erom gasten het gevoel te geven dat we oprecht blij zijn dat ze er zijn. Een eerste indruk maak je immers maar één keer. Een glimlach, oogcontact en een open houding zijn daarbij essentieel. Een persoonlijke benadering, zoals het geven van een hand en jezelf voorstellen, kan het verschil maken. “Wat gezellig dat jullie er zijn!” of gewoon “Welkom” zijn simpele maar krachtige manieren om je gasten te begroeten.

En in plaats van meteen te vragen of er wel gereserveerd is, voelt het voor iedere gast beter als hij eerst enthousiast en op een warme manier begroet wordt. Als je als medewerker druk bezig bent met andere taken en de gasten negeert, sta je direct achter: dat komt niet meer goed. Inderdaad, dat vereist aandacht, maar het is de moeite waard. Neem dat van ons aan.

Ontzorgen

Ontzorgen is een ander belangrijk aspect bij de ontvangst van gasten. Voor een hotelverblijf kan een gast verschillende redenen hebben. Het is daarom belangrijk om al bij de frontoffice te achterhalen waarom de gast juist jouw hotel bezoekt. Als je dit vooraf kunt onderzoeken, liefst al bij de reservering, kun je de gast nog beter van dienst zijn bij aankomst.

Stel je voor, een gast heeft vertraging met zijn vlucht en dreigt daardoor te laat te komen voor een congres dat hij wil bezoeken. Door proactief te handelen en de gast met een taxi direct naar het congres te laten brengen, biedt je een oplossing. In de taxi zorg je voor water, een snack en warme doekjes zodat de gast zich kan opfrissen. Bij terugkomst in het hotel zorg je er vervolgens voor dat de kamer tip top gereed is en peil je of de gast behoefte heeft aan een maaltijd op de kamer.

Het ontzorgen van gasten vereist inlevingsvermogen. Je moet je in iedere situatie kunnen inbeelden hoe je zelf behandeld wil worden. Een hotelbezoek is pas echt geslaagd als gasten zich prettig, knus en gemoedelijk voelen. Dat nodigt uit om terug te komen. Hoe creëren we die gezelligheid voor onze gasten?  

We horen graag jullie ideeën.

Jeannine en Sven

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details