NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
Aantrekkelijke terrasbeplanting: een kwestie van maatwerk
Een goed buitenterras is meer dan fraaie parasols, tafels en stoelen.

Aantrekkelijke terrasbeplanting: een kwestie van maatwerk

Steeds meer hotels kiezen bewust voor een aantrekkelijke terrasbeplanting, entree of dakterras dat aansluit bij de totale sfeer. De beleving aan de buitenzijde is immers de eerste indruk die gasten en passanten opdoen.

Specialist Upperbloom beschikt over de juiste kennis en ervaring om een goed verzorgd buitenterras te ontwikkelen. Volgens mede-eigenaar Sam van der Zanden zijn verbeeldingskracht en de juiste materialen voldoende om het juiste tuingevoel te creëren. “Met onze exclusieve buitenplantenservice voor de hospitalitybranche zijn wij in heel Nederland actief. Dat wij exclusief voor de horeca werken maakt ons uniek. Met onze producten en services geven wij elk terras de juiste waarde en uitstraling die aansluit bij de trend van het buitenseizoen.”

Steeds meer klanten kiezen voor het doorvoeren van huisstijlkleuren en logo’s op de plantenbakken.

In de afgelopen drie jaar wist Upperbloom veel klanten aan zich te binden. Van exclusieve hotels tot gerenommeerde ketens. “Elke opdracht is maatwerk,” vertelt Van der Zanden. “Wij doen elke opdracht met zorg en op innovatieve wijze. Vanaf de intake geven wij een advies over welke soort beplanting het beste past bij de stijl en de totale opstelling. Daar komt meer bij kijken dan veel mensen zich realiseren. Omdat eigenaren vaak zelf eigenlijk geen idee hebben van de juiste beplanting, werken wij met 3D-visualisaties. Zo kunnen wij de planten in verschillende typen slimme plantenbakken laten zien, in een nagebouwde setting van de klant. Dit helpt de opdrachtgever bij de beeldvorming en tijdens het verdere proces. Wij verklaren het concept en daarop kunnen zij reageren.”

Upperbloom biedt de mogelijkheid om te kiezen voor beplanting in modulaire plantenbakken voorzien van speciale binnenbakken, gemaakt van honderd procent gerecycled kunststof. “Deze zijn zo ontwikkeld dat de planten er optimaal in kunnen groeien zonder dagelijkse zorg. De binnenbakken bevatten een reservoir van ongeveer acht liter water inclusief sensoren. Dit maakt het mogelijk om te kijken of planten behoefte hebben aan water. De klant kan kiezen uit een aluminium, cortenstaal, hout of kunststof buitenbak. Steeds meer klanten kiezen ook voor het doorvoeren van huisstijlkleuren en logo’s op onze plantenbakken.”

De beleving aan de buitenzijde is de eerste indruk die gasten en passanten opdoen.

Bij de complete aanpak van Upperbloom staat gemak voorop. Verandert het seizoen, dan verandert ook de entree of terras. “Wij komen periodiek langs voor onderhoud en voor het verwisselen van de seizoensgebonden plantarrangementen. Want wie nu seizoensgebonden planten laat aanleggen, heeft over zes maanden een probleem. Gezond groen is goed voor de mens. Het is echter van belang om kapotte en/of uitgebloeide planten tijdig weg te halen. Dat betekent niet dat we alles direct wegdoen. Veel exemplaren worden hergebruikt of verwerkt tot compost. Door het veranderende klimaat is het buitenseizoen met zeker 1 tot 2 maanden verlengd. Daarom is het bijvoorbeeld nodig voorjaarsplanten te vernieuwen met het zomerassortiment. Verder letten wij sterk op trends. Zo zijn op dit moment bohemien- of mediterrane stijlen uiterst geliefd”

Een aantal bekende hotelnamen waar Upperbloom inmiddels de terrassen heeft ingericht zijn het Corendon Hotel in Badhoevedorp, het Amstel Hotel in Amsterdam, Van der Valk en Swissôtel. “We zijn trots op iedere samenwerking. Onze service sluit goed aan bij de hoge kwaliteit van deze hotels. Een aantrekkelijk terras zorgt voor een krachtige en verzorgde uitstraling. Een goed buitenterras is namelijk meer dan alleen fraaie parasols plus tafels en stoelen. Het gaat om het totaalbeeld. Andere aantrekkelijke, trendy elementen en een goed opgezette terrasbeplanting zijn de kers op de taart. Onze klanten begrijpen dat en hebben dat inmiddels ook zo ervaren.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details