NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
Hans Kazan: Welkom in de betoverende wereld van het hotelentertainment
De verhalen van Kazan raken en boeien een breed publiek.

Hans Kazan: Welkom in de betoverende wereld van het hotelentertainment

Hotels spelen een cruciale rol als locaties waar mensen samenkomen en genieten van een onvergetelijk verblijf. Wij hebben de eer gehad om in gesprek te gaan met niemand minder dan Hans Kazan, een levende legende op het gebied van entertainment. Met zijn schat aan kennis en ervaring deelt hij zijn inzichten over de wereld van het hotelentertainment in Nederland, de impact van hoteloptredens op de klantbeleving en zijn focus op lezingen ‘with a Magic Touch’.

Elk hotel van redelijke omvang heeft tegenwoordig een eventmanager die het entertainment regelt.

“De Nederlandse entertainmentmarkt is wat je noemt een ‘losse markt’,” zegt Kazan. “Artiesten zijn afhankelijk van televisieoptredens om populair te worden. Doe je het goed op tv, dan word je veel geboekt in het land. In het buitenland – Amerika, Frankrijk, Aziatische en Arabische landen bijvoorbeeld – zijn er daarentegen nog steeds variété-circuits met goochelaars, illusionisten, jongleurs, zangers en comedians die specifiek in hotels optreden. Het is jammer dat dat soort variété in Nederland zeldzaam is geworden. Vroeger had bijvoorbeeld de Hilton-keten entertainers die over de hele wereld circuleerden. Veel goochelaars trouwens, zoals Paul Potassy. Die bleven dan een maand en amuseerden de mensen. Dergelijke vakmensen zijn er nog wel maar de markt wordt steeds kleiner.”

“Mensen waarderen de authenticiteit tijdens mijn lezingen. Het inspireert dat ik mijn ervaringen open deel met een groot publiek.”

Serieus en luchtig

Kazan geeft een kijkje achter de schermen bij het inzetten van live entertainment. “Elk hotel van redelijke omvang heeft tegenwoordig een eventmanager die het entertainment regelt. Een goochelaar is vaak een goede optie omdat die voor verschillende doelgroepen leuk is en makkelijk kan communiceren met gasten die een andere taal spreken. Daarnaast groeit de vraag naar lezingen. Die spelen in op de behoefte van vooral zakelijke gasten om iets op te steken van zo’n avond en tegelijkertijd met een lach af te sluiten. Dat is de ideale combinatie, een mix van inhoud en ontspanning.”

Totaalprogramma

Als je af en toe iets moois organiseert, is dat absoluut goed voor de naam en het aanzien van het hotel, aldus Kazan. “Een bekende live act binnenhalen is één. Naast variété, artiesten en lezingen vinden mensen workshops tegenwoordig trouwens ook aantrekkelijk. Maar het gaat om meer dan het neerzetten van een grote naam alleen. Wil live entertainment echt meerwaarde bieden, dan moet je inzetten op het totaalprogramma dat je eromheen aanbiedt. Het is belangrijk hoe het wordt ingekleed en hoe goed de omliggende PR-activiteiten zijn. Denk niet alleen aan hoe je de gasten erbij betrekt maar ook de omgeving.

Live entertainment is de ideale mix van inhoud en ontspanning.

Kun je het live entertainment op een andere plek in het hotel, in de lobby of in de gangen, voor een extra verrassing laten zorgen? Probeer met zo veel mogelijk partijen samen te werken om tot een aantrekkelijk en goed uitgevoerd plan te komen dat echt past bij de act. Je zou bijna kunnen zeggen dat er ruimte kan ontstaan voor vaste animatieteams in hotels. De aanzienlijke kostenpost is echter de reden dat er juist steeds minder met professionele animatieteams wordt gewerkt. Dit is in Nederland alleen nog lonend als je een speciaal op entertainment gericht hotel bent. Maar als alles perfect bij elkaar komt, dan creëer je hoe dan ook een magische ervaring die niemand zal vergeten.”

Lezingen

Met zijn schat aan entertainmentervaring als goochelaar en presentator heeft Kazan besloten zich te gaan richten op het geven van lezingen – en dat zijn niet zomaar lezingen. Hij vertelt zijn authentieke verhalen en betrekt de zaal bij zijn ervaringen. “Mijn verhalen gaan niet alleen over successen maar juist ook over de tegenslagen – die mij natuurlijk ook niet in de koude kleren zijn gaan zitten – en hoe ik daar mee om ben gegaan, gemengd met een vleug humor. Ik geloof dat het delen van deze ervaringen mensen inspireert en helpt omgaan met tegenslagen, zowel zakelijk als privé.”

“Naast variété, artiesten en lezingen vinden mensen workshops tegenwoordig heel aantrekkelijk.”

Vier elementen onderscheiden kazans betoverende entertainment:

  • Het samen zoeken naar wat gelukkig maakt
  • Het delen van inzichten om tegenslagen te overkomen
  • Het brengen van luchtigheid, humor en persoonlijke verbinding
  • Interactieve ervaring en blijvende impact op de klantbeleving – altijd afgesloten met een verrassende goocheltruc

Uit reviews en reacties blijkt dat zijn verhalen mensen raken en boeien. “Ze waarderen de authenticiteit. Het inspireert dat ik mijn ervaringen open deel met een groot publiek. Daarnaast wordt het interactieve vragenrondje aan het slot hoog gewaardeerd, omdat dat gasten de mogelijkheid biedt om persoonlijk in gesprek te gaan – en altijd komt de vraag: Hansie, doe je een goocheltruc? Dan zeg ik natuurlijk geen nee. Hans Kazan verlaat nooit de zaal zonder minimaal één truc te doen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details