NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
Tussen historisch erfgoed en hedendaags design

Tussen historisch erfgoed en hedendaags design

Het Victoria-Jungfrau Grand Hotel & Spa in het Berner Oberland

Aan de voet van de Alpentoppen van de Eiger, Mönch en Jungfrau, tussen de meren van Thun en Brienz, ligt het traditionele Victoria-Jungfrau Grand Hotel & Spa. Het mondaine hotel verbindt de geest van de late 19e eeuw met een modern interior design en is een van de meest exclusieve adressen in Zwitserland. Vandaag de dag zorgt Madison van Dornbracht voor sensualiteit en weelde in de badkamers.

Privéhuis, pension, grand hotel: het Victoria-Jungfrau kijkt terug op een bewogen geschiedenis van meer dan 150 jaar. In 1856 kocht een jonge zakenman het voormalige doktershuis, dat schilderachtig gelegen is aan de door hoge bomen omzoomde Höheweg van Interlaken. Binnen enkele jaren transformeerden de gerenommeerde architecten Friedrich Studer en Horace Edouard Davinet het gebouw in een prachtig toevluchtsoord voor de welgestelden van die tijd. Rond de eeuwwisseling verbond een nieuw middengebouw met een koepel het Victoria uiteindelijk met het naburige Hotel Jungfrau – en veranderde het uitgebreide grand hotel zo in een Zwitsers icoon van de belle époque. Koningen en geleerden, schrijvers en kunstenaars van over de hele wereld, waaronder Marc Twain en de keizer van Brazilië, verbleven hier.

De charme van die tijd is nog overal in het hotel voelbaar: in de gouden spiegels, de met stucwerk versierde kamers en de fonkelende kristallen kroonluchters. Vandaag de dag wordt dit historische erfgoed gecombineerd met hedendaagse designelementen. De geslaagde combinatie van traditie en moderne vormgeving is terug te vinden in de luxe spa, de drie restaurants en twee bars en in de 216 kamers en suites. Deze zijn ruim en comfortabel: lichtovergoten kamers en lichte parketvloeren worden hier aangevuld met klassiek stijlvol meubilair, fijne zijden stoffen en een harmonieus kleurenpalet. Tapijten met abstracte kleurpatronen zorgen steeds weer voor verrassende contrasten.

De badkamers zijn op dezelfde manier vormgegeven: wit marmer met lichtgrijze aders bepaalt hier de stijl. Het bedekt de muren en vloeren in grote tegels en wordt ook gebruikt op de wastafels. Sinds de uitgebreide renovatie tussen 2021 en 2023 is in alle badkamers Madison van Dornbracht geïnstalleerd. De nostalgische en elegante kraan lijkt gemaakt te zijn voor deze ambiance: met zijn vormentaal roept het herinneringen op aan de badcultuur van weleer, terwijl de afwerking in Chroom harmonieus past in het geheel. Net als het Victoria-Jungfrau zelf combineert Madison de pracht van het verleden met een gevoel van welbevinden en hedendaagse luxe.

Meer informatie vindt u op www.dornbracht.com.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details