NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
‘De hotelbranche en AFAS passen gewoon heel goed bij elkaar’
Het AFAS Theater in Leusden opende in 2021 haar deuren.

‘De hotelbranche en AFAS passen gewoon heel goed bij elkaar’

Bij uitstek geschikt voor automatisering van ondersteunende processen

Als salesmanager gaat Maarten Pluim via een omweg alsnog aan de slag voor de hotelbranche, zijn oude liefde, “Wat mij betreft is dit the best of both worlds.”

“AFAS Software in het kort? Dat is een dynamisch en eigenzinnig softwarebedrijf met meer dan 600 enthousiaste medewerkers. Wij leveren producten en diensten aan meer dan 12.000 bedrijven. Kwaliteit en visie zijn de pijlers van ons succes. Ze stellen ons in staat om hoogwaardige softwareproducten te ontwikkelen en te verkopen.” Aan het woord is Maarten Pluim, die al meer dan vijftien jaar bij AFAS werkt en moeiteloos zijn sales pitch afdraait. Onlangs switchte hij naar de voor hem nieuwe functie van salesmanager voor de leisure branche. In die hoedanigheid behoort ook de hotelsector tot zijn werkterrein.

AFAS Software is gevestigd in Leusden.

“Voor mij is dat een heel bijzondere uitdaging”, zegt Pluim. Hij studeerde ooit aan de hogere hotelschool met het vaste voornemen om zijn droom waar te maken: een hotel beginnen in India. Het liep echter allemaal anders, want hij belandde bij familiebedrijf AFAS in Leusden. Via een lange omweg keert hij nu weer terug naar wat hij omschrijft als zijn oude liefde. “Wat mij betreft is dit the best of both worlds,” zegt Maarten. “Ik heb ontzettend veel zin om contact te leggen met hotelorganisaties om ze te laten zien hoe ze met onze software een stuk efficiënter kunnen werken. Daar heb ik vele mooie voorbeelden van.”

Workflows en dashboards

Zoals bekend maken hotels voor hun kernprocessen meestal gebruik van branchespecifieke software, zoals Property Management Systemen en Point of Sale oplossingen. De sterke eigenschap van de software van AFAS is dat deze volgens Pluim dankzij een grote hoeveelheid connectoren heel makkelijk te koppelen is aan dergelijke systemen. “Onze software is bij uitstek geschikt voor het automatiseren van ondersteunende processen”, legt hij uit. Voorbeelden zijn HRM/Payroll (conform de horeca-cao), Financieel, CRM en Projecten. “Denk ook aan bijzondere functionaliteiten zoals self service voor medewerkers en sollicitanten. De combinatie met slimme workflows en informatieve dashboards zorgt voor gestroomlijnde processen en actueel inzicht in de bedrijfsvoering,” aldus de salesmanager. Andere grote voordelen? “Organisaties die met onze geïntegreerde ERP-software gaan werken, kunnen vaak meerdere systemen de deur uit doen. Dat bespaart niet alleen kosten, maar door de eenmalige invoer van gegevens ook tijd. Bovendien vermindert het de kans op fouten aanzienlijk.”

Maarten Pluim, salesmanager bij AFAS Software.

Schaalbaar

Werken in de hotelbranche is mensenwerk, weet Pluim. “Negen van de tien keer draait het om gastvrijheid. Dan is het fijn om veel energie in gasten en bezoekers te kunnen steken, zonder kopzorgen te hoeven hebben over administratieve processen. Het mooie is dat wij onze klanten een schaalbare totaaloplossing kunnen bieden. Dat betekent bijvoorbeeld dat hotelketens die een sterke groei doormaken, probleemloos met onze software kunnen blijven werken. De software groeit gewoon met ze mee.” 

Het AFAS Theater is het decor voor kleine en grote zakelijke evenementen, zoals seminars, congressen, productpresentaties en premières.

Al sinds de vorige eeuw geldt AFAS als solide softwarepartner voor de hotelbranche, van zelfstandige hotelorganisaties tot omvangrijke ketens. Inmiddels werken honderden Nederlandse hotels met de software van AFAS. “De hotelbranche en AFAS passen gewoon heel goed bij elkaar”, legt Maarten uit. “Wij hebben een eigen theater in Leusden, we zijn naamgever van concertzaal AFAS Live en hoofdsponsor van voetbalclub AZ. Zodoende hebben wij heel veel ervaring opgedaan op het gebied van hospitality. Daarbij hebben wij altijd een voorbeeld genomen aan geslaagde concepten op het gebied van gastvrijheid en klantbeleving uit de horeca. Reden voor mij om ook in mijn nieuwe functie mijn ogen en oren goed open te houden.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details