NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
Digitale identificatie ook ideaal voor de hotelsector
De ontwikkelingen op het gebied van identificatie en gezichtsherkenning gaan razendsnel.

Digitale identificatie ook ideaal voor de hotelsector

Slim, snel en eenvoudig

FastID biedt de mogelijkheid een beveiligde, digitale identiteit te maken op de eigen mobiele telefoon. Dankzij gezichtsherkenning is vervolgens een snelle en veilige toegang bij aangesloten bedrijven en organisaties te realiseren. Ideaal voor evenementen, luchthavens, en zeker ook voor de hotelsector.

Met een digitale identiteit op je telefoon kun je snel toegang krijgen tot een event, luchthaven of hotelkamer.

Bij het Amsterdamse Albus hotel zit het innoveren in het DNA. Zo was het in 2017 het eerste CO2 vrije hotel in Europa vanuit bestaande bouw. Patty van der Meer, sales- en marketingmanager bij the Albus, zegt daarover: “Wij staan altijd open voor vernieuwingen. Om die reden klopte FastID bij ons aan en zijn we gaan kijken hoe we hun ontwikkeling op het gebied van digitale identificatie en verificatie binnen ons hotel konden toepassen.” 

Veel branches streven naar veiligheid, snelheid en nauwkeurigheid.

Concept begrijpen

Wat wekte de interesse bij Van der Meer en het team? “Het team kan zich meer focussen op de service en de gast op zijn werkbezoek of vakantie. Er zijn immers minder administratieve handelingen nodig. Het is wel van belang om eerst het concept te begrijpen en te weten welke voordelen er aan verbonden zijn.” Het concept is bedacht door Albert van der Veen, medeoprichter en CEO van FastID. Bij hem ontstond tijdens zijn werk bij zowel de Schiphol Group als ING het idee om op een efficiëntere manier een identiteit te controleren, zonder inbreuk op de privacy. Dat is onder meer mogelijk dankzij de snelle ontwikkelingen op het gebied van identificatie en gezichtsherkenning. Daarmee speelt het bedrijf in op de toenemende behoefte van mensen om hun persoonsgegevens volledig zelfstandig te kunnen beheren. Van der Meer: “De gebruiker kan middels de digitale identiteit op de eigen telefoon snel toegang krijgen tot een event, luchthaven of hotelkamer. Dit is mogelijk dankzij de app van FastID die eenmalig de chip uitleest van je paspoort om vervolgens een digitale ID te creëren. De gegevens blijven alleen beschikbaar op de telefoon en worden nergens anders opgeslagen. De gebruiker heeft op deze manier altijd zijn digitale ID bij zich. Een oplossing die slim, snel en eenvoudig is.” 

Het concept is onder meer mogelijk dankzij de snelle ontwikkelingen op het gebied van identificatie en gezichtsherkenning.

Eenvoudige identificatie

Chrystel Credo, countrymanager bij FastID legt het verder uit. “Een digitale aanpak kan enorm belangrijk zijn, maar moest volgens Albert van der Veen veel eenvoudiger kunnen. Gebruikers kunnen alles thuis regelen.” Als FastID zien wij de gegevens die de klant invoert nergens terug. Er is geen centrale database waarin informatie wordt opgeslagen. Alles beperkt zich tot de telefoon van de gebruiker.” Van der Meer voegt daar aan toe. “Als ze bij ons hotel arriveren, kunnen ze direct van hun verblijf genieten en met behulp van de FastID app de kamerdeur openen”.

Voordelen

Het bedrijf, dat in 2021 werd opgericht, hoopt dat spoedig meer partijen in diverse sectoren van deze technologie gebruik gaan maken. Dus ook in de hotelbranche. “Het heeft zowel voor onze gasten als voor het team veel voordelen,” zo laat Van der Meer weten. “Reizen moet relaxed zijn. Mensen zijn blij als ze op de bestemming arriveren en hebben geen zin om op zoek te gaan naar hun paspoort of het invullen van formulieren. Met een simpele klik op de app kunnen ze hun check-in bevestigen. Voor de zakelijke reiziger, die mogelijk vertraging heeft opgelopen, betekent dit dat die zich sneller op de kamer kan opfrissen voor een afspraak. Iedereen heeft altijd het mobieltje op zak. Als hotel betekent dit dat we niet te maken hebben met vervuilde data in ons systeem, bijvoorbeeld door typefouten, of het onnodig printen van registratieformulieren en het onnodig uitgeven van sleutelkaarten. In het kader van de circulaire economie maken wij hiermee al enorme stappen door het gebruik van papier en plastic aanzienlijk te verlagen. Als mede-oprichter van de Green Hotel Club is dat aspect voor ons enorm belangrijk.”

Met het oog op de toekomst verwacht FastID deze techniek verder uit te breiden. Dus meer toepassingen van de digitale ID- en meer gebruikersgemak. Credo: “We merken dat de belangstelling voor digitale identificatie toeneemt. Er zijn zoveel voordelen en veel branches streven naar veiligheid, snelheid en nauwkeurigheid. Dat zijn precies de aspecten waar FastID voor staat.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details