NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
Eén innovatief cloud-base systeem met 24/7 ondersteuning 

Eén innovatief cloud-base systeem met 24/7 ondersteuning 

De tijd dat PMS (Property Management System) als softwarepakket op de computer geïnstalleerd moet worden, is voorbij. Het moderne systeem van nu wordt aangeboden via het internet en de cloud. Bovendien is het essentieel dat de hotelier als gebruiker niet met verschillende applicaties hoeft te werken, maar dankzij een all-in-one oplossing optimaal kan functioneren.

Jonatan Tsuff, CEO Noovy.

Noovy is een alles-in-één cloud-base systeem waar een groep ontwikkelaars een aantal jaren intensief mee bezig is geweest. Jonatan Tsuff, mede-eigenaar van Noovy, kwam op het idee toen hij zelf in de hotelsector actief was. 

Ontwikkeling één systeem 

“De hotelgroep waarvoor ik werkte zocht een nieuw, modern systeem. Dat was net in de periode voordat het werken in een cloud zich begon te ontwikkelen. Zij zochten één systeem waarin alle front- en backoffice werkzaamheden optimaal te verwerken waren. Helaas bestond die gewenste oplossing toen nog niet. Ik ben daarom met zowel een team van ontwikkelaars als met diverse hoteliers uit diverse landen in gesprek gegaan om te kijken welke wensen er waren en wat digitaal mogelijk was. Een dergelijk systeem ontwikkel je niet binnen een paar weken. Het was echt een kwestie van pionieren en dat heeft zoals gezegd jaren geduurd. Uiteindelijk is daar onze eigen oplossing Noovy uit voortgekomen.”

Eenvoudiger en slimmer

De hotelgroep waarvoor Tsuff eerder actief was, speelde een belangrijke rol bij de ontwikkeling van dit nieuwe systeem. Zij dienden als klankbord en testlocatie. Op die wijze konden de softwareontwikkelaars het systeem op juiste wijze ombouwen. “Het werkt dankzij veel geavanceerde tools uiteindelijk eenvoudiger en slimmer dan veel gangbare oplossingen. Hierdoor heeft de hotelier volledige controle over boekingen, gastervaringen, reserveringen, facturatie, koppelingen met partners als Booking.com en meer. Het bespaart tijd, geld en zorgt voor meer reserveringen en een toename van tevreden gasten.”

Support

Vooral het feit dat Noovy een all-in-one systeem is, blijkt een essentieel voordeel te zijn. Zowel voor gasten, hoteleigenaren en hun team. Bovendien is het mogelijk om applicaties van andere partijen aan Noovy te koppelen. Denk aan POS-systemen, boekhoudprogramma’s en meer. Behalve het leveren en installeren van dit pakket kunnen klanten gebruik maken van een 24/7 supportteam dat zowel telefonisch als via verschillende digitale kanalen klaar staat om eventuele storingen op te lossen, maar ook om specifieke vragen waar nieuwe gebruikers wel eens tegen aan lopen, direct te beantwoorden. Tsuff: “Het is een gebruiksvriendelijk systeem, maar natuurlijk kunnen er altijd vragen ontstaan. Dat maakt ons uniek. Want sommige andere aanbieders leveren alleen de applicatie. Wij blijven met de klant in contact om advies te geven.”

Continue ontwikkeling

Noovy wordt op dit moment nog veel gebruikt door de iets kleinere tot middelgrote hotels en B&B’s. “Vaak werken deze met ongeveer twintig a dertig tot maximaal honderd kamers. Daarvoor is dit systeem optimaal. De ontwikkeling staat echter niet stil. Ook grotere hotels zullen op termijn de overstap maken.” Een kioskfunctie heeft volgens Tsuff voordelen, maar een goede online check-in heeft meer impact. De meeste hotels willen hun receptie behouden, maar het in- en uitchecken van gasten versnellen en administratieve werkzaamheden automatiseren, daar is de online check-in het antwoord op. Daarbij heeft de gast alle nodige informatie al ingevuld en betaling voldaan, we zien hotels waarbij wel zeventig procent van hun gasten dit voor aankomst heeft gedaan. Dat scheelt heel veel tijd. We staan continu in contact met de gebruikers zodat we aan de ontwikkeling kunnen blijven werken om dit systeem verder te optimaliseren. Zo worden de gasten nog beter bedient en de hotelier verder ontzorgt.”

Sinds de introductie zijn de gebruikers Noovy trouw gebleven. “Voor ons het bewijs dat ze content zijn over het systeem en de service. Dat was ook precies het doel wat wij vooraf voor ogen hadden: een lange termijn relatie met de gebruikers. Zo blijft Noovy een innovatief en vooruitstrevend systeem. Daar is iedereen bij gebaat. Hotelier, gasten en wij zelf.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details