NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
Gestroomlijnde gastervaring dankzij digitale integratie
De kassasoftware van Lightspeed beschikt over gedetailleerde rapportagefuncties om verkopen te analyseren en pijn- en verbeterpunten vast te stellen.

Gestroomlijnde gastervaring dankzij digitale integratie

Geïntegreerd kassasysteem versnelt en versimpelt tijdrovende en ingewikkelde processen

Veel hotel- en restaurantondernemers zijn op zoek naar de nieuwste technologieën om hun operatie zo gestroomlijnd mogelijk te laten verlopen en tegelijk een onvergetelijke indruk achter te laten bij de gasten. Voor wie geïnteresseerd is in een geïntegreerd kassa- en property managementsysteem dat gekoppeld kan worden met relevante integraties, komen de oplossingen van Lightspeed om de hoek kijken. 

In een onderzoek van Deloitte geeft 80% van de consumenten aan dat ze sneller geneigd zijn een aankoop te doen bij een bedrijf dat een gepersonaliseerde klantervaring biedt. Om aan deze verwachtingen te voldoen, investeert de horecasector – of het nu gaat om onafhankelijke hotels, ketens of restaurants – stevig in digitale ondersteuning.

Verbeter de gastervaring en verkrijg meer inzichten in prestaties en consumptiepatronen.

Haperende gastervaringen

Vroeger, en soms nog steeds, schortte het in hotels aan een connectie tussen de verschillende interne verkooppunten. Gasten moesten apart betalen voor consumpties in het restaurant, aan de bar en voor diensten in de spa, los van de uiteindelijke hotelrekening. Als hotelier wil je gasten juist ontzorgen door dergelijke kosten rechtstreeks op het kamernummer te zetten, waardoor ze alles aan het einde van het verblijf in één keer kunnen afrekenen. Het ontbreken van verbindingen tussen de verschillende interne verkooppunten zorgt dan niet alleen voor een haperende service, het is ook een blinde vlek op het gebied van personalisatie. 

Personalisatie, gemak en diepgaande inzichten 

Hotels kunnen hun inkomsten aanzienlijk verhogen door het consumptiegedrag en de profielen van hun gasten te analyseren, en het dienstenaanbod en restaurantmenu hierop af te stemmen. Om dat te bereiken, moeten alle systemen binnen het hotel met elkaar communiceren en gegevens met elkaar uitwisselen. Door geavanceerde kassasystemen en horecaplatformen, zoals dat van Lightspeed, te integreren met property managementsystemen worden alle klantdata op één plek verzameld en gekoppeld. Zo wordt het een stuk eenvoudiger na te gaan wat en hoe de gasten consumeren. Het wordt dan mogelijk om in te spelen op hun voorkeuren door bijvoorbeeld menu-aanbevelingen te doen. Op die manier komt de koppeling tussen het point of sale (POS) systeem en PMS de ervaring van de gasten ten goede en hoeven de gegevens niet meer handmatig ingevoerd te worden, waardoor invoerfouten worden voorkomen. Bovendien wordt het analyseren van verkoopdata een fluitje van een cent, evenals het aanmaken van menu’s, wijnkaarten en vloerplannen in het restaurant.

Geavanceerde rapportages 

Om de ervaring van gasten te optimaliseren is het belangrijk om concrete data als uitgangspunten te nemen in plaats van vluchtige schattingen of buikgevoel. Geavanceerde kassasoftware, zoals die van Lightspeed, verwerkt transacties, integreert met het PMS en beschikt over gedetailleerde en te personaliseren rapportagefuncties om verkopen te analyseren, pijn- en verbeterpunten vast te stellen en waar nodig bij te sturen. Van de meest winstgevende gerechten en drankjes tot analyses van personeelsprestaties: de rapporten van Lightspeed ondersteunen horecaondernemers om geïnformeerde zakelijke beslissingen te nemen. De parameters hoeven maar één keer te worden ingesteld voor dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse rapportages.

Of het nu gaat om het verbeteren van de gastervaring of het verkrijgen van meer inzichten in prestaties en consumptiepatronen, met hulp van een compleet kassasysteem zoals Lightspeed Restaurant worden tijdrovende en ingewikkelde processen in hotelmanagement versneld en versimpeld.

Het geavanceerde ondernemersplatform van Lightspeed helpt horecaondernemers wereldwijd het beste uit zichzelf te halen. Lightspeed Commerce Inc. werd opgericht in 2005 in Montréal. Inmiddels gebruiken wereldwijd meer dan 167.000 klantlocaties in de horeca-, retail- en golfindustrie ons kassasysteem.

Lightspeed werkt nauw samen met haar klanten, om zo direct mogelijk te kunnen inspelen op concrete behoeftes en uitdagingen van ondernemers. De tools van Lightspeed optimaliseren dagelijkse processen, verbeteren de relatie met klanten en maken het openen van nieuwe locaties heel eenvoudig.

Lightspeed werkt met talloze partners die naadloos integreren met het kassasysteem en unieke diensten aanbieden op het gebied van marketing, boekhouding, PMS en betalingen. Hotelondernemers kunnen hun kassasysteem volledig personaliseren en aanpassen aan hun behoeftes. De missie van Lightspeed is de dagelijkse werkzaamheden en administratie van ondernemers in de horeca te versoepelen, zodat zij zich kunnen concentreren op hun kerntaken en hun gasten.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details