NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
‘Meer tijd voor de klant dankzij efficiënt bestelsysteem’
Het kassasysteem van Lightspeed biedt inzicht in de voorkeuren van gasten.

‘Meer tijd voor de klant dankzij efficiënt bestelsysteem’

Geavanceerd kassasysteem draagt bij aan betere gastbeleving

Duurzaamheid, gastvrijheid en digitalisering: drie belangrijke succesfactoren voor een toekomstbestendige hotelindustrie. Ook het geavanceerde kassa- en betaalplatform van Lightspeed Commerce laat niets aan het toeval over om de ervaring van de gast naar een nóg hoger niveau te tillen. Hotelvak sprak met Emine Youssef, Regional Manager Benelux Hospitality.

De laagdrempelige roomservice van Lightspeed werkt omzetverhogend.

Gasten vinden duurzaamheid steeds belangrijker. En vinden het daarom bijvoorbeeld niet kunnen als een hotel steevast veel voedsel verspilt, bijvoorbeeld omdat de voorraad van een bepaald product veel te groot is. Daar komt bij dat een ondoordacht voorraadbeheer een enorm negatieve impact kan hebben op de winstmarge van een horecabedrijf. “Dankzij menu engineering software en automatisch voorraadbeheer – zoals die van Lightspeed – kan verspilling worden voorkomen”, zegt Emine. “Zodat je nooit teveel, maar ook niet te weinig voedsel en drank op voorraad hebt.”

Advanced Insights verschaft data over het consumptiegedrag van gasten.

Wat ook niet meer van deze tijd is, zijn printers die aan de lopende band papier uitspuwen. Ook daar heeft Lightspeed iets op gevonden, vervolgt Emine. “In plaats van printers in de keuken bieden we nu kitchen displays: touchscreens waarop de medewerkers perfect kunnen zien welke bestellingen er geplaatst zijn. Daardoor behoort papierverspilling tot het verleden.”

wInzicht in gastvoorkeuren

Ook als het om gastvrijheid gaat, biedt het kassasysteem van Lightspeed voordelen. “De data uit ons kassasysteem kan namelijk gebruikt worden om inzicht te krijgen in de voorkeuren van gasten”, zegt Emine. “Als een bepaalde gast bij elk bezoek bijvoorbeeld een Caesar salade bestelt, is dat in het systeem voor alle restaurantmedewerkers zichtbaar. Als een personeelslid die gast ziet en zegt: ‘Goedendag meneer, vandaag ook weer graag een Caesar salade?’ – zorgt dat ervoor dat die gast zich meteen welkom voelt, ook al heeft hij die betreffende medewerker misschien nog nooit gezien. Een ander groot voordeel van ons systeem is dat het bedienend personeel een bestelling op een iPad of mobiele telefoon meteen kan doorzetten naar de keuken en daarvoor niet – zoals vroeger – de hele tijd op en neer naar de keuken hoeft te lopen. Dat werkt niet alleen veel efficiënter, maar daardoor hebben de medewerkers ook veel meer tijd voor de gasten.”

Met een mobiele telefoon kan een bestelling meteen worden doorgezet naar de keuken.

Roomservice

Emine geeft nog een ander treffend voorbeeld waarbij digitalisering en gastvrijheid hand in hand gaan: “Gasten kunnen op hun hotelkamer op elk uur van de dag een QR-code scannen waarna ze meteen te zien krijgen welke gerechten op dat moment in de keuken kunnen worden besteld. En voilá, met een simpele druk op de knop wordt het gewenste gerecht een half uurtje later op je kamer bezorgd. We hebben geconstateerd dat hotelkamers die van deze laagdrempelige roomservice van Lightspeed gebruik maken, tot wel 30 procent méér omzet boeken.” 

Herhaalbezoek

Om na te gaan hoe je van een gast een terugkerende gast kunt maken, introduceerde Lightspeed onlangs een nieuwe service: Advanced Insights. “Behalve de bestelgegevens, maakt dit systeem ook gebruik van de betaalgegevens van gasten, waarbij de gast echter anoniem blijft”, verduidelijkt Emine. ”Op deze manier krijg je data over het consumptiegedrag van je gasten en wordt duidelijk welke gerechten een gast doen terugkeren naar je zaak. Ideaal om te achterhalen welke gerechten op de menukaart het meest populair en winstgevend zijn.”

Advanced Insights is ideaal om te achterhalen welke gerechten op de menukaart het meest populair zijn.

In een tijd dat de horecabranche het zwaar heeft, bewijst Lightspeed zich ook als maatschappelijk betrokken. Emine verduidelijkt dat het daarbij niet bij woorden alleen blijft: “Bedrijven die minstens zes maanden klant bij ons zijn, kunnen aanspraak maken op Lightspeed Capital: een voorschot dat ze terugbetalen op het moment dat ze daadwerkelijk omzet draaien. Dit biedt bijvoorbeeld uitkomst voor bedrijven die gaan verbouwen maar in de tussentijd geen omzet kunnen draaien.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details