NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
Nooit meer last van dichtslaande deuren
Voor een vijfsterrenhotel als het Amsterdam Marriott staat gastcomfort voorop.

Nooit meer last van dichtslaande deuren

Deurdrangers die naadloos in het interieur opgaan

Aan de rand van het Amsterdamse Vondelpark en op een steenworp afstand van het Leidseplein, ligt het Amsterdam Marriott Hotel. Dit vijfsterrenhotel met elf verdiepingen en bijna 400 kamers heeft comfort op de eerste plaats staan. Mede om deze reden heeft het hotel gekozen voor GEZE TS 5000 SoftClose deurdrangers. Met deze deurdranger is het hard dichtslaan van deuren onder alle omstandigheden verleden tijd.

De kamerdeuren vallen altijd gecontroleerd in het slot zonder hard dicht te slaan.

Ondanks dat in praktisch alle hotels de etiquette geldt dat gasten geacht worden tussen 22.00 en 08.00 uur zo stil mogelijk te zijn, is er geen ontkomen aan: het lawaai van dichtslaande kamerdeuren. Het Amsterdam Marriott Hotel heeft besloten daar wat aan te doen. Na uitgebreide tests en diverse proefopstellingen koos dit vijfsterrenhotel voor de TS 5000 SoftClose deurdrangers van GEZE. “Bij ons staat de kwaliteit van het verblijf van onze gasten altijd op één,” vertelt Richard Geukens, Chief Engineer Amsterdam Marriott Hotel. “Of het nu gaat om gasten die ’s morgens vroeg hun kamer verlaten of mensen die pas laat in de avond of ‘s nachts terugkomen uit de stad, we willen overlast door lawaai op de gang en dichtslaande deuren tot een minimum beperken. Na diverse tests hebben wij gekozen voor de TS 5000 SoftClose van GEZE. Wat voor ons de doorslag gaf is dat de kamerdeuren altijd gecontroleerd in het slot vallen, ook als onze gasten bijvoorbeeld de ramen op kiepstand geopend hebben. Zónder hard dicht te slaan. Op deze manier beperken we geluidsoverlast en kunnen we onze gasten een verblijf van de hoogste kwaliteit garanderen.”

Op basis van omgevingsomstandigheden kunnen alle functionaliteiten eenvoudig en snel via de voorzijde van de dranger worden ingesteld.

Optimale beheersbaarheid

Met het voorbeeld van de openstaande ramen stipt Geukens direct het belangrijkste voordeel van de TS 5000 SoftClose aan. Deze deurdranger komt het best tot zijn recht in ruimtes waar sprake is van wisselende drukverhoudingen, bijvoorbeeld door wind, zuiging of tocht. Dankzij het SoftClose mechanisme sluit de deur in de basis zoals bij elke dranger. Dit proces wordt aan het eind gecontroleerd vertraagd, waardoor de deuren rustig in het slot vallen en onder geen beding dicht slaan. Tegelijk behoudt de dranger voldoende snelheid en eindslag om goed in het slot te vallen.

Met de GEZE TS 5000 SoftClose is het hard dichtslaan van deuren onder alle omstandigheden verleden tijd.

Voor elke kamer de juiste oplossing

De TS 5000 SoftClose is geschikt voor brandwerende en rookdichte deuren met een breedte tot 1.400 mm. De deurdrager heeft een traploos instelbare sluitkracht van EN 2-6. De sluitsnelheid van de deur en de eindslagfunctie – de snelheid waarmee de deur in het slot valt – zijn eenvoudig en snel in te stellen. De geïntegreerde openingsdemping zorgt ervoor dat krachtig geopende deuren afgeremd worden.

Het Amsterdam Marriott Hotel aan de Stadhouderskade was één van de eerste hotels in Europa van de Marriott keten.

Op basis van omgevingsomstandigheden kunnen alle functionaliteiten eenvoudig en snel via de voorzijde van de dranger worden ingesteld. Bovendien kan de deur tijdens de laatste momenten van sluiten worden versneld of vertraagd. “Dat is ontzettend handig,” bevestigt Geukens. “Omdat  de omstandigheden op elke verdieping en zelfs per kamer verschillen, kunnen we makkelijk kleine nuances in de instellingen maken. Zo sluit elke deur precies zoals wij dat willen.”

De TS 5000 SoftClose is standaard verkrijgbaar in zilver en wit (RAL 9016) en kan op aanvraag worden gemaakt in alle mogelijke RAL-kleuren. Hierdoor gaat de deurdranger naadloos op in elk interieur.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details