NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
Een uniek interieur voor elk hotel
Binnen vaste concepten van Umo – Art Design kunnen hotels de kunst helemaal aanpassen. (Studio Hans Kuijten, Fotografie Peter Baas).

Een uniek interieur voor elk hotel

‘Deze producten komen goed tot hun recht in hotels en restaurants’

ETC Design Center Europe in Culemborg is een toonaangevend platform voor de interieur- en hospitalitysector. Hotelvak maakte kennis met enkele standhouders, die zich met hun producten richten op de hospitalitysector. Global Green, Umo Art & Design en Onze Showroom.nl.

Onze kunstwerken hoeven niet de aandacht op te eisen, maar zijn de verbindende factor in het interieur.
(Studio Hans Kuijten, Fotografie Peter Baas)

Op de stand van Global Green zijn drie duurzame en innovatieve merken te vinden, onder de naam Sustainable Luxury. Nathalie Falkenburg, mede-eigenaar van Clochard Fabrics: “Als u op zoek bent naar iets unieks voor uw projecten, kom dan langs en ontdek onze innovatieve en duurzame producten.” Volgens Falkenburg onderscheidt Sustainable Luxury zich door een bewuste keuze voor recyclede materialen, stoffen en meubelen. 

Global Green/Sustainable Luxury

“Clochard Fabrics is een pionier in de overgang naar gebruik van gerecyclede materialen. Hierbij doen wij geen concessies aan kwaliteit en esthetiek. Onze gerecyclede bekledingsstoffen zijn ontstaan uit 100% gerecycled textiel, daardoor is onze ecologische voetafdruk minuscuul. Ons aanbod omvat een brede selectie van bekledingsstoffen, gordijnstoffen en vloerkleden.”

De missie van Global Green is om innovatieve, milieuvriendelijke materialen te leveren.
(Global Green)

Global Green gelooft in een toekomst waarin duurzaamheid voorop staat bij elke beslissing. “De missie van het merk is om innovatieve, milieuvriendelijke materialen te leveren. Enkele voorbeelden hiervan zijn leersoorten gemaakt van een vishuiden, rattan en webbing (hergebruik van stengel van katoenplant en plantenblad) en een uniek weefmateriaal gemaakt van natuurlijk stro.” 

De derde pijler van Sustainable Luxury is Prime Old Wood. “Dit merk creëert meubels en vloeren uit hout met een rijke geschiedenis. Deze ‘statement pieces’ worden vervaardigd met eeuwenoude houtbewerkingstechnieken. Prime Old Wood selecteert houtsoorten met een unieke geschiedenis en patina. Zoals het zeldzame veeneikenhout, met een donkere kleur en structuur dankzij eeuwen van rijping in veengebieden. “De tafeltjes van Prime Old Wood worden al regelmatig toegepast in de horeca. De vloeren vinden hun weg ook naar hotels, in samenwerking met Heywood zelfs naar Dubai.”

De vloeren van Prime Old Wood vinden hun weg ook naar hotels. (Prime Old Wood)

Umo Art & Design

Umo Art & Design is het bedrijf van Maurits Pit. “Toen ik na een ongeluk uit het leger ging begon ik met het printen van foto’s op canvas. Hiervoor werkte ik onder andere samen met Fletcher hotels. Zij zochten naar kunst om sfeer en eenheid te creëren. Hiervoor werden foto’s uit de omgeving van de hotels voor gebruikt.” Na de verkoop van zijn eerste bedrijf kwam Maurits in dienst bij Fletcher, maar hij had grotere ambities. “Ik voelde dat er behoefte was aan iets luxere kunst, daarom ben ik zelf foto’s op plexiglas aan gaan bieden. Later zijn hier tijdloze abstracte kunstwerken bijgekomen. Deze stijl past nog beter bij uiteenlopende interieurs. Zij komen goed tot hun recht in hotels en restaurants, maar worden ook verkocht in interieurwinkels. Ik noem het kunst op repeterende wijze, want je kunt een kunstwerk van een jaar geleden nog steeds bestellen, maar dan wordt het opnieuw door de kunstenaar gemaakt.” De kunstwerken van Umo sluiten aan bij de stijl van het hotel. “Onze kunstwerken hoeven niet de aandacht op te eisen, maar zijn de verbindende factor in het interieur. Daarom gebruiken we bijvoorbeeld steunkleuren die favoriet zijn bij grote meubelmerken, zoals Minotti.” Binnen vaste concepten kunnen hotels de kunst helemaal aanpassen, qua maat, kleur en stijl. “Dit vind je nergens, zeker niet zo betaalbaar. Er zijn ook verschillende materialen mogelijk, met elk een heel eigen uitstraling. Zo bieden wij veloursdoek, met of zonder akoestische backing. Dit materiaal is brandvertragend en eenvoudig verwisselbaar.” Bijkomend voordeel: hotels kunnen de kunst ook aan hun gasten verkopen.

De gerecyclede bekledingsstoffen van Clochard Fabrics zijn ontstaan uit 100% gerecycled textiel. (Clochard Fabrics)

Onze Showroom.nl

De ruimte in een hotel is duur, dus moet je zo efficiënt mogelijk gebruiken. Dit kan onder meer met de speeltafels van Onze Showroom.nl. Eigenaar Harjen Wolters: “Wij leveren exclusieve speeltafels van duurzame Europese merken, bijvoorbeeld voor biljart, tafeltennis en poker. Dit zijn tafels die niet misstaan in een stijlvolle ruimte en waarvan je bijvoorbeeld het tafelblad om kunt draaien, om te switchen tussen gewone tafel en speeltafel. Ideaal voor vergaderruimtes, waar in de pauze ontspanning welkom is.” De groothandel begon met standaardproducten, en levert deze nog steeds, maar zoekt steeds meer de maatwerkmarkt op. “De tafels zijn samen te stellen zoals de klant dit wil. Toch zijn de levertijden gunstig, omdat we met Europese partners werken.” Wil je een discrete speeltafel? Of toch liever een voetbaltafel of tafeltennistafel? “Onze voetbaltafel staat bij Van der Valk, maar wij bieden ook oplossingen voor kleinere boutique hotels. Overal waar mensen recreëren zijn onze tafels op hun plaats. Zet bijvoorbeeld een mooie tafel in de lobby of de lounge. Helemaal wrappen is mogelijk, net als het aanbrengen van een logo.” Onze Showroom.nl biedt tafels voor binnen, maar ook voor buiten. “Natuurlijk niet de logge betonnen tafeltennistafel, maar met een chique uiterlijk, dat past bij het hotel.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details