NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
Sex Sells: ‘meer plezier in de beslotenheid van de hotelkamer…’
“Wat een welkom voor de gast! De beleving wordt een herinnering voor altijd.”

Sex Sells: ‘meer plezier in de beslotenheid van de hotelkamer…’

Als het aan onderneemster Viviane van den Bichelaer uit Heerhugowaard ligt, krijgt het begrip ‘beleving’ in de hotellerie écht betekenis. “Ik ben ervan overtuigd dat de omzet creatief kan groeien als de beleving voor de gast persoonlijk en verrassend wordt gemaakt.” Viviane lijkt een cryptische start te maken van dit interview maar niets is minder waar. “Een stel of echtpaar overnacht in een hotel ook om weer eens mentaal en fysiek aandacht aan elkaar te kunnen besteden. Dus: meer liefde! Met zeker ook een sensuele insteek!”

Viviane is al enkele jaren verwant aan Personal Care Concepts, waar cosmetische producten op basis van eigen recepturen worden gefabriceerd. Dat doet het bedrijf voor grote ketens die een private label op de markt brengen. “Wij zijn leverancier van alles op het gebied van huid- en haarverzorging. In de afgelopen jaren heb ik die activiteiten uitgebreid en dat is uitgegroeid tot een apart bedrijf: Love Business. Hoe het ooit begon? Bij een overnachting in een hotel vond ik op het dressoir een zakje met ‘liefdesproducten’. Een toy, wat condooms, een beetje glijmiddel… Maar eigenlijk was dit goedkope rommel. Dat kan stukken beter, dacht ik. Dus gingen we van start om een meer inspirerende én romantischer alternatief te ontwikkelen met een betere look and feel.”

Viviane van den Bichelaer - Sex sells, meer plezier in de beslotenheid van de hotelkamer met Love Business
Eindelijk heeft men weer tijd voor elkaar. Inclusief een goed gesprek!

Dat is goed gelukt want Viviane en haar collega’s beleveren inmiddels een groot aantal hotels in Nederland. Ook wordt er geëxporteerd naar Curaçao, Duitsland en België en lijken meer landen ‘klaar’ voor de liefde (en een goed gesprek) in de hotelkamers. 

“We hebben luxe, prachtig vormgegeven zwarte boxen ontwikkeld met spannende inhoud om de liefde en het samenzijn in de hotelkamers te stimuleren. Van een soft-romantische insteek en producten om het voorspel opwindender te maken tot aan spannendere dingen. Ja, van de onschuldige rozenblaadjes tot aan prachtige vibrators, cockringen, handboeien, massageoliën en zelfs zweepjes. Het doel? Het bieden van veel plezier voor de gasten in een hotelkamer. We laten ze ook mentaal weer een stapje dichter bij elkaar komen. In elke box zitten bijvoorbeeld leuke opdrachtenkaartjes met ondeugende vragen die koppels aan elkaar kunnen stellen, zoals ‘Waar word je opgewonden van?’ of ‘Wat voor cijfer geef je voor….  (nou ja, vul het maar in!)?’”  

Viviane van den Bichelaer - Sex sells, meer plezier in de beslotenheid van de hotelkamer met Love Business
Viviane van den Bichelaer ontwikkelde de zwarte boxen toen ze zelf als hotelgast ontdekte dat het sensuele aspect in een hotelkamer eigenlijk nergens op orde was.

Enfin, een goed gesprek volgt!

Viviane legt uit dat veel hotels al meteen vanaf de start niet alleen nieuwsgierige belangstelling hadden voor deze chique loveboxen, maar dat er direct succesvolle pilots werden opgestart. “Zo worden de boxen bijvoorbeeld in diverse hotels als keuzeoptie bij de reservering aangeboden,” zegt Viviane. “Zelfs een wat meer conservatieve General Manager is overstag gegaan en zag met onze producten de commerciële kansen en toegevoegde waarde. En, alles kan discreet. Men kan zo ontdekken hoeveel gasten dit graag willen! Sommige hotels zetten bijvoorbeeld een op maat gemaakte folder van ons op het dressoir in de hotelkamer. De gast kan de box van zijn keuze bestellen waarna deze keurig in de hotelkamer wordt afgeleverd.”

Natuurlijk begrijpt Viviane dat haar producten nieuwsgierig maken. “Sex sells,” zegt ze. “Gelukkig zie ik dat er sinds de coronatijd minder taboes zijn rond dit onderwerp. Mensen durven meer te experimenteren en er vaker over te praten. Daar ligt de kans voor de hotelier die begrijpt dat een beleving niet alleen letterlijk ‘beleving’ is maar dat het ook gaat om het creëren van herinneringen. Waarom zou je een gast die spannende terugblik op zijn verblijf in het hotel niet willen gunnen?”

Er zijn diverse uitvoeringen beschikbaar. Van de ‘Key to Start’ (discrete wijze om de gast van condooms te voorzien) en de ‘Key to Love (een prachtig voorspel) ’, tot aan de ‘Key to Romance’ (helpt housekeeping om het romantische arrangement in te vullen), de ‘Key to Experience’, de ‘Key to Adventure’, de ‘Key to Heaven’ en de ‘Key to Wellness’. 

“Uiteindelijk wil elke hotelier zijn gasten in de watten leggen. Gelukkig kan dit nu meer dan ooit!”…

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details