NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
‘Waarom wel snoep of snacks, maar geen sportvoeding?’

‘Waarom wel snoep of snacks, maar geen sportvoeding?’

René van der Zel, oprichter van XXL Nutrition

In de wereld van fitness en gezondheid is XXL Nutrition een bekende naam. Met een scala aan hoogwaardige sportvoedingsproducten heeft het bedrijf een stevige reputatie opgebouwd. Maar wat als deze producten niet alleen beschikbaar zouden zijn in sportwinkels of online, maar ook in de gastvrije omgeving van hotels? René van der Zel, oprichter en eigenaar van XXL Nutrition, deelt zijn inzichten over de mogelijke integratie van sportvoeding in de hotelindustrie.

René van der Zel, oprichter en eigenaar van XXL Nutrition.

Het verhaal van XXL Nutrition begon met de gepassioneerde ambitie van René van der Zel. Als fervent fitnessliefhebber en voormalig personal trainer was hij gefrustreerd door het gebrek aan hoogwaardige supplementen die voldeden aan zijn eisen. Vastbesloten om een verschil te maken, richtte René XXL Nutrition op met als missie om eerlijke, effectieve en betrouwbare sportvoeding te leveren.

René’s toewijding aan kwaliteit en transparantie heeft XXL Nutrition geholpen uit te groeien tot een toonaangevend merk in de branche. Hun producten, variërend van eiwitshakes tot pre-workout supplementen, worden gewaardeerd door zowel professionele atleten als recreatieve sporters vanwege hun effectiviteit en zuiverheid.

Gezonde opties

Hoewel XXL Nutrition alomtegenwoordig is in sportscholen en supplementenwinkels, ziet René van der Zel een nieuwe kans aan de horizon: de hotelindustrie. “Sportvoeding gaat niet alleen over het ondersteunen van atleten,” zegt René. “Het gaat over het bevorderen van een gezonde levensstijl voor iedereen, waar ze ook zijn. Hotels kunnen een cruciale rol spelen in het aanbieden van gezonde opties aan hun gasten, en sportvoeding zou daar perfect in passen. Onze producten liggen al in supermarkten en we zijn ook al bezig om met onze eiwitshakes lattes en cappuccino’s te maken. Die zijn erg populair. En we hebben steeds meer strandtenten als klant. Veel mensen die vaak trainen willen ook een shake als ze een dagje naar strand gaan.”

René gelooft dat hotels de drempel kunnen verlagen voor gasten die geïnteresseerd zijn in een gezonde levensstijl door sportvoeding toegankelijker te maken. Dit kan gebeuren door het plaatsen van XXL Nutrition-producten in vending machines in hotellobby’s, waardoor gasten gemakkelijk gezonde snacks en supplementen kunnen kopen in plaats van de traditionele – en ongezonde – repen en snacks . Bovendien oppert René het idee om hotelkeukens aan te moedigen om maaltijden te bereiden die speciaal zijn ontworpen voor mensen met een sportieve levensstijl, waarbij eventueel gebruik wordt gemaakt van hoogwaardige ingrediënten en voedingssupplementen van XXL Nutrition. “Proteïnerijke producten zoals de onze zijn in de afgelopen jaren steeds meer mainstream geworden. Laatst was dat zelfs nog op het nieuws. Toen mocht een dame daar vertellen dat ze dat allemaal niet nodig vond, eiwitproducten in de schappen van de supermarkt. ‘Nou”, dacht ik toen: ‘maak je liever druk over al die producten met toegevoegde suikers in de schappen’. Want iedereen die veel traint weet dat je niet zonder goede sportvoeding kunt als je je sport serieus beoefend. En dat doen steeds meer mensen.”

Sportvoeding gaat niet alleen over het ondersteunen van atleten,” zegt René. “Het gaat over het bevorderen van een gezonde levensstijl voor iedereen.

Brede doelgroep

Voor René is de integratie van sportvoeding in de hotelindustrie niet alleen een zakelijke kans, maar ook een kans om gezondheid en welzijn te bevorderen. “Door samen te werken met hotels kunnen we een bredere en snel groeiende doelgroep bereiken en mensen inspireren om gezonde keuzes te maken, zelfs wanneer ze op reis zijn,” zegt René. “Het is een win-winsituatie voor iedereen.”

Met zijn visie en passie blijft René van der Zel streven naar innovatie en groei, zowel voor XXL Nutrition als voor de bredere gemeenschap van gezondheidsbewuste individuen. Door samen te werken met de hotelindustrie hoopt hij de weg te banen voor een toekomst waarin sportvoeding een integraal onderdeel wordt van een gezonde levensstijl, waar dan ook ter wereld. “Mooi toch, als ik daar een rol in zou kunnen spelen?”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details