NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
Fitnessapparatuur: Combinatie van natuurlijk design en gezondheid
Het houten design geeft iedere fitnessruimte een uniek uitstraling. Op de voorgrond de WATERROWER.

Fitnessapparatuur: Combinatie van natuurlijk design en gezondheid

WATERROWER | NOHRD is ontstaan door de samenwerking tussen Van der Zijde en de Duitse importeur van het van oorsprong Amerikaanse WATERROWER. Van der Zijde was importeur voor de Nederlandse markt van de roeimachine die in 1988 werd uitgevonden door John Duke, een ingenieur aan de Yale University en kandidaat voor het USA Rowing National Team. Duke wilde met zijn roeimachine de ervaring van roeien in een boot nabootsen, met als doel het geluid, de weerstand en de fysiologische voordelen van roeien naar een breder publiek te brengen. Bovendien moest zijn WATERROWER zo mooi zijn dat mensen hem zelfs in hun woonkamer zouden zetten. Het resultaat is een in hout uitgevoerde roeimachine die net zo goed kan doorgaan voor een designmeubel. “Het mooie aan roeien met echt water is dat iedereen erop kan trainen, ongeacht je niveau of hoe sterk je bent”, zegt Van der Zijde. “De kracht die je er zelf in stopt bepaalt immers de weerstand van het water. Je bepaalt dus zelf de intensiteit van een training.”

De NOHRD Bike is de ideale indoor fiets die qua uiterlijk zijn gelijke niet kent.

Natuurlijke materialen

De prachtig vormgegeven en uiterst effectieve roeimachines van WATERROWER sloegen aan in Nederland en Duitsland. “Vanuit de markt kregen de Duitse importeur en ik steeds vaker de vraag of we ook andere fitness producten in dezelfde stijl konden leveren”, vertelt Van der Zijde. “Die bestonden nog niet en vanuit Amerika was er weinig animo om die te gaan produceren. Mijn Duitse collega heeft toen een aantal andere producten zoals een Wallbar, houten dumbells en een houten hometrainer ontwikkeld en die sloegen enorm aan bij particulieren en fitness speciaalzaken. Een paar jaar lang hebben we die producten onder de merknaam NOHRD verkocht.” In de eerste jaren bestonden WATERROWER en NOHRD naast elkaar, een jaar geleden is besloten om beide merken in Europa samen te voegen tot WATERROWER | NOHRD. 

Sindsdien bestaat het assortiment uit de eerder genoemde roeimachines, een complete homegym, een hometrainer, een loopband, maar ook een wallbar, dumbells, halters en swingbells. Stuk voor stuk uitgevoerd in natuurlijke materialen zoals hout en leer. Zo bijzonder vormgeven dat ze net zo goed kunnen doorgaan voor interieurverfraaiing. Of het nu gaat om roeien, krachttraining, cardio of flexibiliteit, WATERROWER|NOHRD heeft een scala aan producten die geschikt zijn voor verschillende fitnessdoelen en omgevingen.

De producten onderscheiden zich niet alleen visueel van andere fitnesstoestellen, ze passen ook als een meubelstuk in de omgeving.

Wow-factor

De meeste klanten die de prachtig vormgeven fitnessapparatuur van WATERROWER | NOHRD in huis haalden zijn tot nu toe particulieren, maar Van der Zijde ziet veel mogelijkheden in de zakelijke markt, waaronder fysiotherapeuten, kleinschalige personal trainers en niet in de laatste plaats de hotelbranche. “De esthetische aantrekkingskracht van onze apparatuur biedt toch wel een wow-factor bij het betreden van de fitnessruimte van een hotel. Het luxe gevoel van massief hout en roestvrij staal straalt kwaliteit en verfijning uit, wat de algehele beleving van het hotel verbetert. Veel producten zouden zelfs niet misstaan op een hotelkamer zelf. Onze Wall is prima te integreren in de mooiste interieurs en biedt een complete full-body workout op het gebied van kracht en uithoudingsvermogen in een kleine ruimte. De compacte versie, de NOHRD Wall Compact, is volledig voorgeconfigureerd, terwijl de NOHRD Wall is opgebouwd uit individuele, vrij te kiezen modules.” 

Het mooie aan roeien met echt water is dat iedereen erop kan trainen, ongeacht je niveau of hoe sterk je bent.

De producten van WATERROWER | NOHRD vragen niet meer onderhoud dan andere fitnessapparatuur en zijn door de speciale olie waarmee de apparaten zijn behandeld net zo hygiënisch. “We bieden bij ieder product een onderhoudscontract aan”, legt Van der Zijde uit. “Hout is natuurlijk wel iets kwetsbaarder dan metaal. Dat is ook de reden dat we niet aan reguliere sportscholen leveren. Daar gaan mensen toch wat ruwer om met de apparatuur.” 

Meubelstuk

Hotels die de producten van WATERROWER | NOHRD in hun fitnessruimte of op de hotelkamers plaatsen, bieden hun gasten dus niet alleen de mogelijkheid om te sporten, ze laten ook een blijvende indruk achter. Van der Zijde: “Het is een investering in kwaliteit, stijl en welzijn. Wij bieden klanten niet alleen een bijzonder design, maar ook het beste gevoel tijdens de training. Onze producten onderscheiden zich niet alleen visueel van andere fitnesstoestellen, ze passen ook als een meubelstuk in de omgeving, zodat ze altijd in zicht staan ​​en met plezier gebruikt kunnen worden.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details