NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
‘Een goed matras is de sleutel tot een tevreden gast’ 
Voor hotelgasten is een comfortabel bed van essentieel belang.

‘Een goed matras is de sleutel tot een tevreden gast’ 

Nederlandse matrassen-specialist is leverancier van slaapcomfort

Het eerste dat een gast meestal doet na binnenkomst in een hotelkamer, is kijken hoe het bed aanvoelt. Dat zegt al genoeg over hoe belangrijk een goed matras is voor de klanttevredenheid. Een bekende naam op dat gebied is Intertras uit Veendam. Via projectinrichters levert het bedrijf al bijna een kwart eeuw maatwerk matrassen en boxspringbedden aan zowel budget-, middenklasse- als tophotels.

Medio 2023 werd Intertras overgenomen door Herbert Bosma en Jacco Benjamins. Ook onder de nieuwe eigenaren zet de onderneming zijn koers als oer-Hollands productiebedrijf voort: “Voor de fabricage van onze matrassen werken wij voornamelijk met kwaliteitsgrondstoffen uit Nederland en Duitsland. Wat ook niet verandert, is dat wij uitsluitend via projectinrichters leveren. Behalve de hotelsector en de hospitalitybranche, richten wij ons ook op de recreatiebranche – zoals vakantieparken, de scheepvaart en de cruisebootindustrie – en daarnaast ook op zorginstellingen, ziekenhuizen en chaletbouw.”

Een van de nieuwigheden van Intertras is een in hoogte verstelbaar bed, ideaal voor de housekeeping.

IMO Med-keurmerk

Tot de voornaamste eisen die hotels aan matrassen en boxspringbedden stellen, behoren een optimale lichaamsondersteuning, goede ventilatie en luxueuze uitstraling. De producten van Intertras voldoen daar als geen ander aan. Daarbij is het bedrijf ook in staat om maatwerk voor kleinere aantallen te maken.

Matrassen moeten ook aan steeds strengere eisen voldoen, bijvoorbeeld op het gebied van brandwerendheid. “Een gedeelte van ons assortiment beschikt daarom over het IMO Med-keurmerk voor brandveiligheid”, aldus de eigenaren. “Als een van de weinige aanbieders kunnen wij daaraan voldoen, onder meer met een brandvertragende matrashoes waardoor het binnenwerk geen vlam kan vatten. Vooral in Duitsland, met name in sectoren zoals de scheepvaart en cruisebootindustrie, wordt dit vaak als eis gesteld.”

Ergonomisch liftbed

Als leverancier die altijd meedenkt met de behoeften van de klant, heeft Intertras sinds kort ook een in hoogte verstelbaar bed in het assortiment. Hierbij kan de housekeeping het bed in comfortabele werkhoogte staand opmaken. “Dankzij dit liftbed kan de housekeeping ergonomischer én sneller werken. Dit werkt bovendien kostenbesparend voor de hotelier.”

Productieproces

Intertras produceert al 25 jaar matrassen en boxspringbedden: deels machinaal, maar ook op ambachtelijke wijze met de hand. Daardoor is het bedrijf in staat om met afwijkende vormen en klantspecifieke maten te maken.

In het naai-atelier worden de tijken met de hand vervaardigd.

Een kijkje in het productieproces – waar een ervaren en bevlogen team garant staat voor een vakkundige montage – leert dat de boxsprings worden vervaardigd van hout. In de box wordt door middel van een bonnelveer of pocketveer een verenkern verwerkt. De boxspring wordt voorzien van een drukverdeler, opgebouwd met polyether- of koudschuim. Vervolgens wordt de boxspring aan de buitenzijde bekleed of gestoffeerd.

De tweede en derde laag van een boxspring worden gevormd door het matras en topmatras die boven op de houten bedbodem komen te liggen. De gefabriceerde matrassen zijn van polyether-, koud- en hybrideschuim, traagschuim of Climalatex, al dan niet voorzien van binnenvering. De diverse ligzones zorgen voor een optimale ondersteuning van specifieke lichaamsdelen, zoals schouder, hoofd, onderrug, heupen en benen.

De matrassen worden gestoffeerd in een hoogwaardige kwaliteit van comfortabel dubbeldoeks tijk (oftewel de matrashoes), of gestoffeerd in een standaard of een klantspecifieke stof. Ook is het mogelijk om te kiezen voor een assortiment budgetstof en waterproof, antibacteriële matrashoezen.

Voor bovenstaand productieproces beschikt Intertras over een eigen naai-atelier, stoffeerderij, snij-afdeling, verlijmafdeling, houtbewerking en montage. Op deze manier houdt het bedrijf alles in eigen hand en is de klant altijd verzekerd van een product met optimaal slaapcomfort.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details