NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
Slapen als Doornroosje. ‘Het belang van een goed bed’
Wanneer je in een goed bed investeert, investeer je in de toekomst.

Slapen als Doornroosje. ‘Het belang van een goed bed’

Een hotelovernachting is hét moment om een goede nachtrust te pakken. Goed slapen zorgt er voor dat je de beste versie van jezelf bent. Maar hoe zorgt een goed bed voor een betere hotelervaring? Aan de hand van hun eigen ervaringen vertellen de experts van Swiss Sense, Marion de Graaf (manager business development B2B), Ralph Bongaerts (manager B2B) en Raudhi Ohorella (manager partnerships), waarom een goed bed ertoe doet.

Nero Office Hotel.

Een goed bed ondersteunt het lichaam en zorgt ervoor dat je fitter, gezonder en scherper voor de dag komt. Ook heeft het invloed op hoe jij jouw dag ervaart. De Graaf vertelt hoe een hotelier hier op kan inspelen. “Het bed is een prominent item in een hotelkamer. Dan kan je er maar beter voor zorgen dat die er goed uitziet en ook nog eens lekker ligt.” Ohorella voegt toe: “Daarnaast is het voor hoteliers belangrijk dat een bed lang mee gaat en hufterproof is. Alle boxsprings uit onze collectie zijn voorzien van een solide box en we maken gebruik van de beste materialen.”

Het belang van een goed bed voor gastreviews

Onderzoek toont aan dat goed slapen en hygiëne de belangrijkste criteria zijn voor een fijn verblijf. De Graaf vertelt: “Een hotel kan er nog zo mooi uitzien en de faciliteiten kunnen nog zo fantastisch zijn, maar als jij daar een nacht slecht slaapt – omdat je bed niet lekker ligt of je hotelkamer te lawaaiig is – dan doet dat afbreuk aan al het andere moois wat het hotel te bieden heeft. Dat heeft een negatieve invloed op je beleving. En dat is zonde.” 

Met een ruime keuze in stoffen en kleuren, zorgen we ervoor dat een bed qua stijl altijd in de kamer past.

Ohorella haakt in: “Swiss Sense kent men als kwaliteitsmerk. Dat hebben we met onze jarenlange ervaring inmiddels opgebouwd bij consumenten. Als je als hotelgast vanaf moment één in die enthousiaste flow zit en je slaapt ook nog eens goed, dan val je als hotel echt positief op. Zo kun je je als hotelier goed onderscheiden en stromen de positieve klant-reviews wel binnen.”

Steeds meer hotelgasten besluiten zelfs het bed aan te schaffen voor thuis. Bongaerts vertelt: “We krijgen veel klanten in onze winkels die na een overnachting in een hotel bij ons langskomen. Ze willen thuis hetzelfde bed als in het hotel. Dat laat wel zien hoe ontzettend lekker ze hebben geslapen.”

Het ideale bed

Aan de hand van hun grote databestand en jarenlange ervaring stelt Swiss Sense voor alle hoteliers het perfecte bed samen. Ohorella vertelt: “Op basis van onze verzamelde gegevens maken we de ideale samenstelling qua comfort. We streven naar een generiek ligcomfort, zodat we voor het overgrote deel van de gasten een stabiel en comfortabel bed bieden dat een goede nachtrust verzekert.”

Om de perfecte bedden aan te bieden, luistert Swiss Sense naar tips en adviezen van hun partners. “Wij leren steeds meer van de consument en van het slapen. Die kennis en kunde gebruiken we om onze producten te vernieuwen en verbeteren. Daarin leren we veel onze hoteliers: wat zien we daar en waar moeten we op inspelen?”, zegt Bongaerts.

Duurzaam initiatief

Wanneer je in een goed bed investeert, investeer je in de toekomst. Ohorella legt uit: “In onze boxen maken we gebruik van plywood. Dat is multiplex hardhout, een materiaal dat bijna niet kapot te krijgen is. In de consumentenmarkt geven we daar dan ook 15-20 jaar garantie op. Ontzettend duurzaam dus.” 

Een ‘grande deluxe’ kamer in hotel VAYA Kühtai.

Swiss Sense heeft zich aangesloten bij het duurzame initiatief Matras Recycling Nederland. “Op het moment dat we leveren bij (nieuwe) partners nemen we de oude matrassen mee, zodat we die op de juiste manier kunnen verwerken. Zo kijken we of er bruikbare onderdelen zijn die we vervolgens weer gaan recyclen.”

Swiss Sense is een Nederlands familiebedrijf dat van generatie op generatie kwaliteit levert. Bongaerts: “Dat is ook een belangrijke vorm van duurzaamheid. We zorgen al generaties lang goed voor onze medewerkers, klanten én onze omgeving.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details