NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
Waterveiligheid van A tot Z borgen 
Digitaliseren is onontbeerlijk om de veiligheid van het water te verbeteren en energie te besparen.

Waterveiligheid van A tot Z borgen 

Het totaalplaatje van duurzaam en kostenefficiënt waterbeheer

Hoteliers spelen een niet te onderschatten rol in de bewaking van de kwaliteit van het drinkwater in hun hotel. Holland Water is de partner voor slimmer, verfijnder en doelgerichter waterbeheer. Salesmanager hospitality Mark de Vaal: “Wij kunnen de waterveiligheid van A tot Z borgen en hoteliers zo veel werk uit handen nemen.”

Wie aan Holland Water denkt, denkt aan technieken om legionella-problemen op te lossen en veilig drinkwater te waarborgen. Dit is nog steeds het geval, maar het bedrijf heeft het afgelopen jaar belangrijke ontwikkelingen doorgemaakt. “Het team is flink gegroeid en we zijn nu een aanbieder van totale waterveiligheid”, legt De Vaal uit. “Het begon met alleen curatieve technieken, hier kwamen preventieve technieken bij en nu hebben wij alle beheersdiensten en -technieken onder één dak. Holland Water is hierdoor een unieke onestopshop voor gecertificeerd legionellabeheer. De techniek blijft natuurlijk een essentieel onderdeel, maar we willen de hotelier vooral helpen met hun complete waterveiligheid.”

Het hospitality team van Holland Water: Mark de Vaal, Lucas Geluk en Just Jongkees.

In de zomer van 2023 heeft Holland Water een bedrijf overgenomen dat BRL6010-gecertificeerd is om legionellabeheersplannen te schrijven. “Dit geeft ons een extra mogelijkheid om de totale waterveiligheid te kunnen borgen. Dit verhaal vertellen wij hotels al langer en wij doen dit onder meer voor een tiental Van der Valk vestigingen.” Hoe een totaalplaatje eruitziet verschilt volgens De Vaal sterk per hotel. “Allereerst is er de analyse. Elk hotel kan bij ons aankloppen voor een quickscan. Hierbij kijken we naar de bestaande situatie, of er problemen zijn in de waterinstallatie, en of het bedrijf voldoet aan de wet- en regelgeving. Daarna bieden wij advies over de manier waarop het hotel het beste zou kunnen voldoen aan deze regels, op een duurzame en kostenefficiënte manier.”

Technieken leveren energiebesparing op

Per hotel verschilt welke stappen noodzakelijk zijn om de gewenste situatie te bereiken. Van legionella-beheeradvies, waterinstallatietechniek, monstername en analyse, reiniging en desinfectie, tot aan preventieve en curatieve technieken. “Waar mogelijk zetten we een hoogwaardige beheerstechniek in. Als de waterinstallatie schoon is, dan kan een poortwachtersysteem ingezet worden, op basis van UV-C of ultrafiltratie. Mochten er onverhoopt legionellaproblemen zijn, dan is het gepatenteerd waterbehandelingssysteem HW Bifipro de beste oplossing. Dit werkt op basis van koper- en zilverionisatie, wat legionella en andere ziekteverwekkers bestrijdt.” Al deze systemen hebben als bijkomend voordeel dat de watertemperatuur flink naar beneden kan, wat significante energiebesparing oplevert.

Al systemen van Holland Water hebben als bijkomend voordeel dat de watertemperatuur flink naar beneden kan.

Naast de passende beheerstechnieken ondersteunt Holland Water in het brede waterbeheer en naleving van wet- en regelgeving. “Ook hierin kunnen wij hotels dus begeleiden. Hotel Okura had bijvoorbeeld al een systeem. Nu helpen wij hen ook met een legionellabeheersplan.” Ronald Crombosch, Chief Engineer van Okura: “De online watermonitoring in combinatie met de HW Bifipro zorgt ervoor dat er duidelijke rapportages omtrent de waterbehandeling beschikbaar zijn en, indien er actie gewenst is, wij tijdig geïnformeerd zijn. Niet alleen zijn we erg tevreden over het systeem, maar ook over de professionele wijze waarop Holland Water werkt.”

Alle informatie verzameld in digitale omgeving

Volgens De Vaal is digitaliseren onontbeerlijk om de veiligheid van het water te verbeteren en energie te besparen. “Dit neemt het personeel werk uit handen en voorkomt fouten. Slimme meters en sensoren bieden inzicht, waarop vervolgens gehandeld kan worden. Wij bieden compleet overzicht in één slimme digitale omgeving. Hierin staat een overzicht van de taken die het hotel moet uitvoeren, maar ook wat van Holland Water wordt verwacht. Dit is de basis van modern waterbeheer.”

Het waterbeheer is volgens De Vaal een dynamisch proces: “Je moet constant kalibreren. Elk gebouw is anders, een hotel in een voormalig kantoorpand is anders dan nieuwbouw. Wij komen daarom graag langs. We kijken dan naar de huidige situatie, geven advies en werken samen aan een businesscase voor duurzamer en kostenefficiënter waterbeheer. Dit kunnen wij op een slimme en digitale manier inrichten. Van groot naar heel klein, voor alle hotels kunnen wij iets betekenen, op de manier die bij het hotel past. Met onze onestopshop, kunnen wij de urgente vraag naar gestroomlijnde oplossingen voor duurzaam drinkwaterbeheer perfect invullen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details