NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
“Het meest innovatieve revenuekantoor van de Benelux”
De Amsterdam Canal Hotels op de Weteringschans en Keizersgracht.

“Het meest innovatieve revenuekantoor van de Benelux”

Dit jaar viert hotel revenue managementbedrijf IFHG zijn 10-jarig bestaan. Oprichter en Managing Director Albert Kreeft vertelt over de toegevoegde waarde van IFHG en zijn partnerschap in de nieuwe Excite boetiekhotels.

10 jaar IFHG, van harte!

“Dank je wel. Inderdaad 10 jaar, wie had dat ooit gedacht! Ooit begonnen als zzp’er – het ging toen nog van opdracht naar opdracht. Na drie jaar kwam Nick Teunissen erbij. Hij begon bij IFHG als eerste Revenue manager en groeide mee tot commercieel directeur. Na tien jaar kan ik trots zeggen dat IFHG een van de grootste revenue managementbedrijven in de Benelux is geworden dat hotels helpt om prestaties te verbeteren en te optimaliseren. Andere concurrenten zijn éénpitters met 1 of 2 medewerkers in dienst. Wij zitten ondertussen op 10+ professionals, dat maakt ons
de grootste.”

In hartje Rotterdam bevinden zich twee Le Marin Boutique Hotels.

Wat wordt de volgende uitdaging?

“Het zou fantastisch zijn om onze horizon te verbreden met vakantieparken, appartementencomplexen en eventueel restaurantketens. Dit is in lijn met onze ambitie om het meest innovatieve revenue kantoor van de Benelux te zijn. Zeg je revenue, dan zeg je IFHG. Achter de schermen zijn we momenteel druk bezig het merk door te ontwikkelen, met een nieuwe huisstijl en website die de professionaliteit uitstraalt die we aan onze hotels leveren. Deze hopen we in Q2 te lanceren.”

Wat blijft er te wensen over?

“Ik kom uit een horeca-familie maar ik zie mezelf eerder als hotelondernemer dan als hotelier. Vanuit de omzetstijging die we zagen bij klanten en hotels, wilde ik graag een samenwerking starten om meer te profiteren van onze revenue successen. Denk aan 10-15% nettoresultaat bij hotels. Samen met compagnon David Reinders Folmer, een bevriende hotelier vanuit de IFHG tijd, zijn we Excite Hotels begonnen, een collectie van inspirerende ‘small luxury design hotels’ van 30 tot 50 kamers in Nederland. Binnen 10 jaar willen we 10 hotels in het portfolio hebben. Supertof!”

Excite Hotels is een collectie boutique hotels, voorzien van alle gemakken en service.

Op welke waarden is jouw succes gebaseerd?

“Wat goed is voor mijn klant, is goed voor mij. Die onderlinge loyaliteit met de hoteliers is het allerbelangrijkste. In de moeilijke corona-periode zag ik weer eens hoe belangrijk dat is. Er was een sfeer van: we helpen elkaar hier doorheen. Richting mijn medewerkers vind ik vertrouwen het grootste goed. Ik besteed veel aandacht aan de verbinding tussen mensen. Ik vind randvoorwaarden heel belangrijk. Dat de sfeer onderling goed is en dat iedereen met de beste IT-apparatuur werkt.”

Is dat het onderscheidend vermogen van IFHG?

“Ik denk van wel. Wij begrijpen hoe hotels werken, maar voelen ook persoonlijke verbondenheid. Doordat bijna iedereen bij ons de hotelschool heeft gedaan, is er echt die affiniteit met de hotelbranche en liefde voor het vak.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details