NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
WIN een gratis Luchtkwaliteitsmeting voor jouw hotel!
Luchtkanaal na reiniging.

WIN een gratis Luchtkwaliteitsmeting voor jouw hotel!

‘Meten is weten’ 

Binnen de hotelindustrie is luchtkwaliteit een onderwerp van groeiend belang, met directe invloed op zowel het comfort als de gezondheid van gasten en personeel. Recente onderzoeken tonen aan dat de binnenluchtkwaliteit (IAQ) essentieel is voor de preventie van de verspreiding van ziektes zoals COVID-19. Een aanzienlijk deel van de consumenten (77%) geeft aan dat de luchtkwaliteit van een hotel hun keuze zou beïnvloeden, en 52% zou meer betalen voor een verblijf in een hotel met betere luchtkwaliteit. Dit artikel, verrijkt met inzichten van Milad Hussin van Valor Services Group, verkent de complexiteit van luchtkwaliteit in hotels en de impact ervan op verschillende aspecten van het hotelwezen.

Luchtkwaliteit verwijst naar de zuiverheid en gezondheid van de lucht in een bepaalde omgeving. Het wordt bepaald door de aanwezigheid en concentraties van verschillende verontreinigende stoffen, zoals fijnstof, gassen (zoals stikstofdioxide en zwaveldioxide), en organische verbindingen. Deze verontreinigende stoffen kunnen zowel van binnen- als buitenbronnen komen. Een goede luchtkwaliteit betekent dat de lucht vrij is van schadelijke niveaus van verontreinigingen en veilig is voor inademing door mensen.

Luchtkanaal vóór reiniging.

Luchtkwaliteit wordt gemeten aan de hand van de concentratie en aanwezigheid van bepaalde verontreinigende stoffen in de lucht. Factoren zoals stikstofdioxide, zwaveldioxide, ozon, en fijne deeltjes spelen hierbij een rol. Deze verontreinigende stoffen kunnen zowel van binnen- als buitenbronnen komen, waaronder verkeer, industrie, en natuurlijke bronnen zoals pollen.

Impact op gasten

Gasten ervaren direct de gevolgen van slechte luchtkwaliteit, met symptomen variërend van hoofdpijn en vermoeidheid tot ernstiger gezondheidsproblemen zoals astmatische reacties en langdurige ademhalingsproblemen. Een goede luchtkwaliteit in hotels zorgt niet alleen voor het verminderen van gezondheidsklachten, maar verbetert ook de algemene ervaring van het verblijf, wat essentieel is voor de gasttevredenheid. Gasten die een positieve ervaring hebben, zijn meer geneigd om terug te keren en positieve beoordelingen achter te laten, wat cruciaal is in het tijdperk van online recensies en social media.

Belang voor personeel

Voor het hotelpersoneel is een gezonde werkomgeving van groot belang. Goede luchtkwaliteit helpt niet alleen bij het verminderen van het ziekteverzuim, maar draagt ook bij aan een verbeterde focus en productiviteit. Langdurige blootstelling aan slechte luchtkwaliteit kan leiden tot chronische gezondheidsproblemen bij medewerkers, wat niet alleen hun welzijn beïnvloedt, maar ook leidt tot hogere kosten voor ziekteverzuim en personeelsverloop. Door te investeren in betere luchtkwaliteit, tonen hotels hun toewijding aan het welzijn van hun medewerkers, wat op zijn beurt kan leiden tot een meer betrokken en gemotiveerd personeelsbestand.

Een sterk vervuild luchtkanaal.

Economische overwegingen

De impact van luchtkwaliteit strekt zich uit tot economische overwegingen. Hotels met een betere luchtkwaliteit kunnen een hogere bezettingsgraad verwachten, aangezien gasten steeds vaker waarde hechten aan gezondheid en welzijn. Daarnaast kan een verbeterde luchtkwaliteit leiden tot lagere operationele kosten door een afname van ziekteverzuim onder het personeel. Bovendien kan het investeren in duurzame, milieuvriendelijke luchtkwaliteitssystemen hotels helpen in aanmerking te komen voor groene certificeringen, wat kan resulteren in belastingvoordelen en subsidies, naast het aantrekken van een milieubewust publiek.

Gezond en duurzaam

Het verbeteren van de luchtkwaliteit in hotels is cruciaal voor het welzijn van gasten en personeel en speelt een sleutelrol in het economische succes en de duurzaamheid van de hotelbranche. Investeringen in schone lucht vormen een belangrijke stap voorwaarts in het bieden van een uitmuntende gastervaring en het versterken van de concurrentiepositie van hotels. In dit kader nodigt de Valor Services Group hotels uit om actie te ondernemen en gebruik te maken van de beschikbare middelen en initiatieven, zoals vijf gratis luchtkwaliteitsmetingen. Dit is een goede gelegenheid voor hotels om hun betrokkenheid bij een gezond en duurzaam verblijf te tonen en hun bedrijfsvoering naar een hoger niveau te tillen. 

Valor Services Group

Valor Services Group biedt een stimulans voor hotels om de luchtkwaliteit te verbeteren door vijf gratis luchtkwaliteitsmetingen aan te bieden aan geïnteresseerde hotels. Dit biedt hotels een uitstekende gelegenheid om een belangrijke stap te zetten in het verbeteren van hun binnenluchtkwaliteit.

Aanmelden via website:
www.valorservicesgroup.nl/contact

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details