NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
‘Dynamic pricing megakans voor onafhankelijke accommodaties’
RoomRaccoon Breda.

‘Dynamic pricing megakans voor onafhankelijke accommodaties’

Systemen en persoonlijke hospitality werken in synergie samen

RoomRaccoon is een alles-in-één hotelmanagementsysteem dat onafhankelijke hoteliers in staat stelt de winstgevendheid te maximaliseren en de gastervaring te verbeteren. Volgens oprichter en CEO Tymen van Dyl biedt ‘dynamic pricing’ voor hen grote kansen. “De gemiddelde bezettingsgraad kan zomaar 10% omhoog.”

Plantage Rococo Eco Hotel in Velzen-Zuid.

Wereldwijd gebruiken duizenden onafhankelijke accommodaties de RoomRaccoon software. “Het is een compleet pakket voor het beheer van kleine en middelgrote onafhankelijke hotels, zeg 10 tot 100 kamers. RoomRaccoon draait bij tegen 700 Nederlandse hotels en tegen de 1700 hotels in Europa en Zuid-Afrika. We zijn relatief recent gestart en groeien heel snel. Onze ambitie is wereldwijd marktleider te worden op het gebied van Hotel Management software. Met de trend om softwarepakketten steeds meer te integreren, ontstaat er een dynamische totaaloplossing die een hotel ontzorgt. In onze visie vormt automatisering geen vervanging van de mens maar werken de systemen in synergie samen met persoonlijke hospitality. Zo verbeter je de gastbeleving, terwijl je meer rendement behaalt en kosten bespaart.”

Tymen van Dyl, oprichter en CEO RoomRaccoon.

Dynamic pricing

Volgens Van Dyl liggen er enorme kansen voor hoteliers op het gebied van dynamic pricing. “Revenue Management kan heel uitgebreid en ingewikkeld zijn. Daarom zagen we dit vooral bij grotere (keten)hotels met een Revenue Management team en bijbehorend systeem. In essentie is het afstemmen van de kamerprijs op real-time vraag en aanbod echter helemaal niet zo ingewikkeld. RoomRaccoon bepaalt continu de verkoopkans van een kamer en stemt daar de kamerprijs per boekingskanaal optimaal op af. Zo maximaliseren we zowel zichtbaarheid als bezettingsgraad. We kijken naar hoeveel tijd er nog is om een kamer te verkopen, hoeveel kamers er nog beschikbaar zijn en wat de, vaak grotere, concurrent doet. De gemiddelde bezettingsgraad kan zo maar liefst 10% verhoogd worden. Voor zover ik weet is RoomRaccoon wereldwijd het enige systeem waarbij dit standaard is inbegrepen. Toch zien we veel terughoudendheid bij hoteliers om zich er aan te wagen.”

RoomRaccoon Booking Engine op je mobiele telefoon.

Door de bomen het bos 

Het is voor hoteliers niet eenvoudig om de juiste keuze te maken uit alle verschillende IT-systemen. Volgens Van Dyl moet je twee zaken afwegen. “Als eerste: wat is je ambitie? Laat je alles zoals het is of ben je gedreven om meer uit je onderneming te halen? En: wat is je technische draagkracht? Ga je zelf de softwaresystemen aan elkaar knopen en met verschillende partijen en contracten werken of heb je liever alles in één? RoomRaccoon is het enige Hotel Management Systeem dat PMS, Channel Manager, Booking Engine, Dynamic Pricing, concurrentie-tarieven, Upselling, Online check-in inclusief ID-scanner, betalingen, Housekeeping management, koppelingen met andere systemen zoals boekhouding, kamersleutels, kassa et cetera volledig in één systeem bij elkaar brengt.”

INDEPENDENT HOTEL SHOW AMSTERDAM 14 – 15 MAART 2023. ROOMRACCOON STAND: C51.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details