NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
Handgemaakt kookeiland is pronkstuk in de hotelkeuken
Dit handgemaakt kookeiland vormt het pronkstuk in de keuken van Hotel de Timmerfabriek in Vlissingen.

Handgemaakt kookeiland is pronkstuk in de hotelkeuken

Als chefkok die dagelijks culinaire hoogstandjes bereidt, neem je in de hotelkeuken alleen genoegen met de beste kwaliteit kookapparatuur. Een op maat vervaardigd kookeiland of wandfornuis is dan een voor de hand liggende keuze. “Met onze klantspecifieke oplossingen voorzien wij in de wensen van gerenommeerde hotels in binnen- en buitenland,” zegt commercieel manager Eric Harsta van Hakvoort Professional uit Emmeloord, specialist in horeca-apparatuur en grootkeukeninrichting.

Al ruim honderd jaar is het van oorsprong Belgische bedrijf Rubbens een grote naam op het gebied van horeca- en grootkeukens. In 2013 werd deze onderneming overgenomen door Hakvoort Professional en verhuisde de productie van de handgemaakte fornuizen van Stavelot naar de rvs-fabriek in Emmeloord. Hier worden onder meer grootkeukenoplossingen vervaardigd waarbij efficiëntie, hygiëne en duurzaamheid gelijk op gaan. Dat geldt ook voor de op maat gemaakte kookeilanden en wandfornuizen van Rubbens. Deze worden vervaardigd van de beste kwaliteit RVS 304. De bladen worden standaard in Scotch Brite geborsteld afgewerkt. Optioneel kan het blad richtingloos worden geslepen of worden voorzien van een glanzend gepolijste rand. De wandfornuizen hebben een bladdikte van 2,5 mm voor een maximale levensduur, bij de kookeilanden is dat maar liefst 3 mm.

Een maatwerkproduct bestaat uit één naadloos blad en is daardoor aanzienlijk hygiënischer en eenvoudiger schoon te maken.

Eye-catcher

Eric Harsta schetst een belangrijk voordeel van een maatwerk kookeiland of wandfornuis ten opzichte van een standaard keukeninrichting: “Een standaard kooklijn bestaat uit losse modules die ter plekke aan elkaar worden gekoppeld. Maar dan houd je altijd naden en kieren waarin zich vuil kan ophopen. Een maatwerkproduct, dat uit één naadloos blad bestaat, heeft dat nadeel niet. Het is daardoor aanzienlijk hygiënischer én eenvoudiger schoon te maken.”

Een wandfornuis van Rubbens, vervaardigd van de beste kwaliteit RVS 304.

Een andere reden voor veel hotelmanagers om voor maatwerk kookapparatuur van bijvoorbeeld Rubbens te kiezen, is dat het er superstrak uitziet. Harsta: “Vaak is het fornuis het pronkstuk van een professionele keuken. Met zo’n handgemaakt product heb je een echte eye-catcher. Onze ervaring is dat het de beroepseer van een kok streelt om te werken met dergelijke fraaie en kwalitatief hoogwaardige apparatuur. Een fornuis waar een kok echt achter staat en waar hij of zij een goed gevoel bij heeft. Voor sommige kookprofessionals is dat zelfs een doorslaggevende reden om bij een bepaald horecabedrijf of hotel te gaan werken!”

‘Een reden om voor maatwerk kookapparatuur te kiezen, is dat het er superstrak uitziet’

Inductiekookplaten

De klant heeft bij Hakvoort de mogelijkheid om zijn eigen kookeiland of wandfornuis van Rubbens samen te stellen. “Elk fornuis wordt klantspecifiek samengesteld met de gewenste inbouwmodules, zoals bijvoorbeeld bakplaten, vapogrills, friteuses of pastacookers”, verduidelijkt Harsta. “Tegenwoordig zien we dat in negen van de tien keer de keus valt op een inductiekookplaat. Niet alleen omdat steeds minder op gas wordt gekookt, maar ook omdat inductieplaten laag in energieverbruik zijn, veel gemakkelijker te onderhouden zijn en minder warmte afgeven. Aangezien in hotelkeukens meestal veel apparatuur staat, loopt de omgevingstemperatuur vaak hoog op. Bovendien zijn dat veelal niet de best geventileerde ruimtes. Ook om die reden is inductie een goede oplossing.”

Alle wandfornuizen hebben een bladdikte van maar liefst 2,5 mm en worden standaard in Scotsch Brite geborsteld afgewerkt.

Internationaal klantenbestand

Anno 2023 valt de kookapparatuur van Rubbens niet meer weg te denken uit de horeca- en grootkeukenindustrie. Inmiddels heeft Hakvoort bij tal van gerenommeerde horecabedrijven en hotels in binnen- en buitenland maatwerkkeukens en/of fornuizen geleverd. In eigen land leverde het bedrijf maatwerk kookeilanden aan onder meer Hotel de Timmerfabriek in Vlissingen en Bilderberg Château Holtmühle in Tegelen. Ook internationaal laat de Emmeloordse specialist in grootkeukeninrichting zich gelden, zoals met een complete keukeninrichting voor het beroemde Burj Al Arab hotel in Dubai. “Ook voor de grootste luchthavens ter wereld, bijvoorbeeld in Saoedi-Arabië, Dubai en Qatar, hebben wij kookapparatuur geleverd. Deze bestaan uit een lange batterij aan elkaar gekoppelde kookeilanden. Zo worden op de luchthaven van Doha (Qatar) in een Rubbens keuken wel zo’n 82.000 maaltijden per dag bereid,” besluit een trotse Harsta.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details