NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
15 belangrijke hotel- en reistrends
De hospitality-sector maakt snelle veranderingen door op het gebied van technologie, reiswensen en boekingsgedrag.

15 belangrijke hotel- en reistrends

Technologie, reiswensen en boekingsgedrag

Een opvallende ontwikkeling dit jaar was de snelle verandering in de hospitality-sector op het gebied van technologie, reiswensen en boekingsgedrag. Inspelen op deze trends is essentieel om competitief te blijven en de gastervaring te optimaliseren.

Stardekk team op Horecava 2023.

Wat zijn de belangrijkste trends in de behoeften en wensen van reizigers?

1. Personalisatie: Creëer een gastervaring die exclusief en uniek aanvoelt, van gepersonaliseerde welkomstboodschappen tot aangepaste suggesties voor activiteiten.

2. Lokale ervaringen: Reizigers zijn op zoek naar authentieke, lokale ervaringen. Zet je omgeving in de kijker door bezienswaardigheden, unieke eetadresjes of rondleidingen te promoten. 

3. Milieubewuste keuzes: Milieubewustzijn is tegenwoordig een mainstream trend. Implementeer duurzame praktijken in je manier van werken en communiceer erover op je website en sociale media. 

4. Contactloze service: Gasten verlangen steeds meer flexibiliteit, autonomie en comfort. Met een zelfbedieningskiosk kan je aan deze behoefte voldoen.

5. Belang van faciliteiten: De voorzieningen in je accommodatie zijn belangrijk voor de besluitvorming van reizigers. Zorg voor een duidelijke, consistente vermelding ervan op je website en boekingssites. 

6. Nood aan flexibiliteit: In een onvoorspelbare wereld hechten gasten meer waarde aan flexibiliteit. Verhoog je boekingen door flexibele boekingsvoorwaarden te bieden in ruil voor een iets hoger tarief.

7. Telewerken & workations: Werken op afstand is vandaag immens populair. Trek deze doelgroep aan met aangename werkplekken, snel internet, vergaderzalen en speciale pakketten.

Wat zijn de belangrijkste trends in het boekgedrag van reizigers?

8. Inspiratie boven bestemming: Reizigers laten zich steeds meer inspireren door online platforms en aanbevelingen. Investeer in een goede online zichtbaarheid op Google, OTA’s en sociale media. 

9. Hogere prijs per boeking: Uit ons onderzoek bleek dat gasten in Nederland in 2023 ca. 13% meer uitgaven per boeking dan in 2022. Promoot daarom langere verblijven, extra’s en pakketten op je Booking Engine.

Wat zijn de belangrijkste technologische trends in de hotelsector?

10. Artificiële Intelligentie (AI): AI helpt hoteliers gastervaringen te personaliseren dankzij data-analyse, AI-gestuurde assistenten en chatbots (zoals Runnr.ai).

11. Smartphones: Smartphones zijn een integraal onderdeel van reizen geworden, cruciaal voor boekingen, digitale kamersleutels en directe communicatie met gasten.

12. Geautomatiseerde gastcommunicatie: Hoteliers kunnen met nieuwe tools (zoals Bookingplanner by Stardekk) hun gastencommunicatie en upselling automatiseren.

13. Digitale facturatie: De overstap naar digitale facturatie verhoogt de (kosten)efficiëntie en vereenvoudigt je betaalproces, facturering en boekhouding aanzienlijk. 

14. Sociale media: Sociale media blijven belangrijk bij het inspireren van reizigers en het versterken van klantentrouw via user-generated content en influencer marketing. 

15. Dynamische prijsstelling: Versla de concurrentie door je tarieven in realtime te beheren op basis van de markt en je bezettingsgraad. Nieuwe tools (zoals RoomPriceGenie) maken deze strategie ook toegankelijk voor kleinere accommodaties. 

Bereid je voor op de toekomst van hospitality!

Benieuwd hoe Bookingplanner by Stardekk jouw accommodatie future-proof maakt? 
Bezoek de stand tijdens Horecava voor een inspirerend gesprek (Hal 1 – nr. 01.428) en maak kans op een mooie prijs!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details