NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
Digitaal fundament
Bij citizenM wordt technologie gebruikt om de manier waarop gasten slapen, werken en zich ontspannen volledig te vernieuwen.

Digitaal fundament

‘Ambitieuze digitale transformatieprojecten kunnen een groot succes worden óf in een ramp uitmonden’

Reizen is toegankelijker dan ooit en staat tegenwoordig veel meer in het teken van ervaringen. Hotels vormen hiervoor vaak de uitvalsbasis en consumenten koesteren steeds hogere verwachtingen van hun accommodatie. Gasten verwachten een ervaring op maat en hotels kunnen hier, in een bijzonder concurrerende markt, niet omheen willen ze gasten aan zich binden.

Hotelketen CitizenM maakt sterk gepersonaliseerde interactie mogelijk.

Zorgen voor een gepersonaliseerde ervaring is geen gemakkelijke taak voor hoteliers en hotelketens. Technologie kan hier een helpende hand in bieden. Data wordt steeds belangrijker voor het bieden van gepersonaliseerde ervaringen in het hele proces van boeking tot en met after-care. Ook in de hotelaccommodatie zelf kan technologie het comfort van de gast vergroten. Hier kunnen door AI aangestuurde netwerken een centrale rol vervullen. AI aangestuurde netwerken geven hoteliers ongekende inzichten en automatiseringsmogelijkheden die hen in staat stellen om bezoekers een optimale, gepersonaliseerde ervaring te bieden. 

Steven Blees, Director Benelux Juniper Networks

Nieuwe invulling van hotelervaring

Klanttevredenheid is altijd een belangrijk aandachtspunt geweest in de hotelwereld. De vraag is nu hoe hoteliers tegemoet kunnen komen aan de voortdurend veranderende behoeften en verwachtingen van moderne, digitaal georiënteerde, reizigers. Er is sterk gepersonaliseerde interactie nodig om ervoor te zorgen dat elke gast zich gewaardeerd voelt.  

Reizigers kunnen de receptie omzeilen en inchecken bij een informatiezuil of app.

Een goed voorbeeld van een hotelketen die dergelijke sterk gepersonaliseerde interactie mogelijk maakt door middel van technologie is citizenM. Deze bekende hotelketen met Nederlandse roots maakt gebruik van technologie om de manier waarop gasten slapen, werken en zich ontspannen volledig te vernieuwen. CitizenM maakt in haar hotels gebruik van een netwerk dat betrouwbare ondersteuning biedt voor intelligente hotelkamers en gemeenschappelijke zones. Reizigers worden bij aankomst verwelkomd door een gastheer of -vrouw. Ze kunnen de receptie omzeilen en inchecken via een informatiezuil of app. Daarop wordt een digitale sleutel aangemaakt. Gasten kunnen binnen een minuut hun kamer betrekken. Met een tablet in de kamer is allerhande slimme apparatuur te bedienen voor het regelen van de kamertemperatuur, de verlichting en jaloezieën. Gasten kunnen zich in een handomdraai op het netwerk aanmelden en hun favoriete apps, films en games naar een hd-tv streamen. Ze kunnen de deuren van de kamer openen met een app dankzij de uitmuntende draadloze verbinding, ook tijdens het streamen. 

Concurrentievoordeel met AI netwerkoplossingen

Ambitieuze digitale transformatieprojecten zoals die van citizenM kunnen een groot succes worden, óf in een ramp uitmonden. Want hoe goed de individuele digitale toepassingen ook werken, de onderliggende netwerkinfrastructuur is de bepalende factor. Het inchecken moet vlekkeloos verlopen. De kamerdeuren moeten direct bij de eerste poging tot bediening via de app worden geopend. De draadloze verbinding moet altijd zonder haperen werken, ook tijdens het streamen. En de bedieningsmechanismen voor de apparatuur in de kamer moeten simpelweg hun werk doen. Een draadloos netwerk dat niet in staat is om al deze taken keer op keer snel en betrouwbaar af te handelen, bederft gegarandeerd de ervaring van de clientèle. 

CitizenM maakt gebruik van een netwerk dat betrouwbare ondersteuning biedt voor intelligente hotelkamers en gemeenschappelijke zones.

De vraag is dus hoe een dergelijke infrastructuur te realiseren. Moderne oplossingen voor door AI aangestuurde netwerken kunnen vaste en draadloze netwerken voorspelbaar, betrouwbaar en meetbaar maken. Ze kunnen ook een ongekende mate van inzicht bieden in de gebruikservaring. Zo is het met deze netwerken mogelijk om gasten direct veilige verbindingen en gepersonaliseerde ervaringen te bieden. Daarnaast vereenvoudigen ze de implementatie en het beheer van de IT-infrastructuur en netwerkdiensten die de verschillende locaties van hotelketens omspannen. Dit alles is mogelijk op basis van provisioning zonder menselijke tussenkomst en geautomatiseerde workflows die vanuit de cloud worden beheerd. AI aangestuurde netwerken kunnen onregelmatigheden proactief detecteren en verhelpen. Hotels kunnen op die manier efficiënt te werk gaan zonder een netwerkspecialist in huis te hoeven hebben.

Hotelmedewerkers kunnen op hun beurt profiteren van snelle en betrouwbare toegang tot belangrijke applicaties voor onder meer facilitair beheer, contentmanagement, fysieke beveiliging, betalingen en video- en spraaktoepassingen. Geavanceerde firewalls kunnen een compleet scala aan mogelijkheden bieden voor het inspecteren van het dataverkeer, het bieden van bescherming tegen cyberbedreigingen en het waarborgen van topprestaties, ondanks de dagelijkse komst van nieuwe, onbekende en dus mogelijk niet te vertrouwen externe apparaten binnen het netwerk. Al deze mogelijkheden verzekeren hotelgasten en medewerkers van veilige toegang tot het internet en andere digitale bronnen. 

De meeste hotels kenmerken zich door een standaardaanbod. Hotelketens zoals citizenM gaan een stap verder door het aanbieden van sterk gepersonaliseerde ervaringen. Daarmee vallen ze in de markt op. Een sterke mate van personalisatie van de interactie met gasten bevordert de klantenloyaliteit en transformeert hotels van een basisvoorziening tot het kloppende hart van elke reis. En AI aangestuurde netwerktechnologie staat aan de basis van deze transitie.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details