NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
Hotel-tv kan een interessant verdienmodel zijn
Gasten vinden het belangrijk om op de hotelkamer te kunnen streamen.

Hotel-tv kan een interessant verdienmodel zijn

Geen noodzakelijk kwaad meer

Hoogwaardige content op de hotelkamer-tv, je kunt tegenwoordig bijna niet meer zonder. Een bedrijf dat is gespecialiseerd in dergelijke tv-hospitality-oplossingen is ClubDisplay uit het Zuid-Hollandse Lisse. “Met LG Pro:Centric is het mogelijk om van hotel-tv een interessant verdienmodel te maken,” zeggen de eigenaren Jacques Brinkman en Barry Verheul.

Als het gaat om oplossingen voor hospitality-tv, zijn er aanbieders genoeg, weten Brinkman en Verheul. “Maar de meeste van onze concullega’s denken vanuit de techniek. Doordat wij beiden een achtergrond hebben in de grafische sector en reclamewereld, denken wij vooral vanuit content en marketing. Daar ligt onze kracht en dat maakt ClubDisplay uniek. Hoogwaardige content, op maat gericht op de gast, heeft namelijk een duidelijke meerwaarde.”

De gast kan op de hotel-tv gepersonaliseerde informatie ontvangen.

Geavanceerd beheerplatform LG Pro:Centric

Het ondernemersduo, dat zo’n acht jaar geleden aan de wieg stond van ClubDisplay, is er van overtuigd: het televisiescherm op de hotelkamer biedt hotels volop mogelijkheden om de gastbeleving te verbeteren. “Helaas zien veel hoteliers hotel-tv nog steeds als een noodzakelijk kwaad. Maar met ons geavanceerd beheerplatform LG Pro:Centric kun je er een interessant verdienmodel van maken,” aldus Brinkman. “Zo maakt de hotel-tv het mogelijk om lokale ondernemers, zoals restaurants en fietsverhuurbedrijven, een podium te bieden. De tv op de hotelkamer leent zich bij uitstek om, bijvoorbeeld via een QR-code, koppelingen te maken naar lokale ondernemers die van meerwaarde zijn voor de hotelbeleving. Daardoor ontdekken hotelgasten de omgeving en het biedt commerciële mogelijkheden waarmee de investering sneller terugverdiend kan worden.”

De hotel-tv is ideaal om de identiteit van het bedrijf uit te dragen.

Stimuleren herhaalbezoek

Tot de klantenkring van ClubDisplay behoren bedrijven van allerlei allure en van klein tot groot; van een kleinschalig boutiquehotel tot grote vijfsterrenhotels. “Steeds meer van onze klanten beseffen dat de hotel-tv een ideaal middel is om de identiteit van hun bedrijf onder de aandacht te brengen”, aldus de eigenaren. “Gasten die bij een boekingssite een kamer reserveren, weten vaak niet eens in welk hotel ze verblijven. Dat is jammer, want als hotel is het belangrijk te laten zien wie je bent! Dat kan perfect met ons beheerplatform LG Pro:Centric, want daarmee kun je op de hotel-tv de unieke look and feel van het hotel tot uiting brengen. Met dit beheerplatform is het mogelijk dat iedere gast op zijn hotel-tv gepersonaliseerde informatie ontvangt over bijvoorbeeld de reservering, uitchecktijden en actuele aanbiedingen. Om herhaalbezoek te stimuleren, adviseren wij onze klanten altijd om op het tv-scherm ’s zomers te laten zien hoe het er ’s winters in de regio uitziet.”

Hoogwaardige content draagt bij aan een optimale gastbeleving.

Streamen met privacy

Uit onderzoek blijk dat hotelgasten het tegenwoordig heel belangrijk vinden om op de hotelkamer, net als thuis, een serie van bijvoorbeeld Netflix of HBO te kunnen streamen. “Tot voor kort lag het streamen op hotelkamers nogal gevoelig in verband met privacy-wetgeving”, zegt Verheul. “Ons zogeheten OtrumCast-systeem biedt hiervoor echter uitkomst. Want dankzij deze Chromecast-oplossing kan de gast op zijn hotelkamer veilig eigen content streamen. Bij het uitchecken worden alle inloggegevens van de gast automatisch gewist. Daarnaast sluit OtrumCast perfect aan op de trend van Bring Your Own Device (BYOD) waarbij gasten hun eigen laptop, tablet of smartphone meenemen en een koppeling naar de hotel-tv maken om te kunnen streamen. Een ander praktisch voordeel van deze Chromecast-oplossing is dat de gast kan streamen en tegelijkertijd zijn mobiele device kan gebruiken voor andere applicaties, zoals appen of internetten. Tot slot is het ideaal dat je met OtrumCast altijd verbonden blijft met het gastennetwerk, waar je ook bent in het hotel.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details