NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
Meer persoonlijke aandacht door digitalisering
“Met vallen en opstaan zijn onze sterke producten ontstaan.”

Meer persoonlijke aandacht door digitalisering

Al 25 jaar de key player voor elk hotel 

Sinds 1999 specialiseert Hotek Hospitality Group zich in keycard systemen, hotelaccessoires, sleutelbeheer en oplossingen voor toegangscontrole. Vanuit Etten-Leur bedient het bedrijf meer dan 10.000 klanten in binnen- en buitenland. Het verhaal van Hotek begint eigenlijk al in 1994, als Mulder tijdens zijn studie stage loopt bij een Spaanse slotenfabrikant. “Omdat ik goed Engels sprak, mocht ik daar in zeven maanden heel veel doen. Ik leerde er dat het zich echt uitbetaalt als je je inzet en investeert in de contacten.” Rond zijn afstuderen ging Mulder aan de slag bij een Nederlandse dealer. “Dit bedrijf had als instelling dat je maar één keer aan een hotel levert. Hier dacht ik heel anders over! Ik zag een breder productaanbod voor me dan het slot alleen. Eigenlijk was ik al ondernemer voordat ik het zelf wist.”

Eigenaar Dolf Mulder

Van importeren naar innoveren

Een Zweedse leverancier ziet potentieel in Mulder en vraagt hem om zijn sloten te gaan verdelen in Nederland. “Ik had nog helemaal geen kapitaal, maar was erg ambitieus. Zo begon ik met Hotek.” De eerste zeven jaar blijft Hotek een importeur, totdat het Zweedse bedrijf wordt overgenomen door een andere groot slotenmerk. “We zochten daarna zonder succes naar sloten die pasten bij onze visie.” De zoektocht eindigt als Mulder rond 2008 in contact komt met oud-medewerkers van het Spaanse bedrijf waar hij ooit stage liep. “Zij werkten op de R&D afdeling en gingen nu voor mij aan de slag om sloten te ontwikkelen. Dat was een pittige tijd. Met vallen en opstaan zijn onze sterke producten ontstaan.”

Het Hotek assortiment gepresenteerd.

Populaire RFID upgrade kits voor elk hotelslot

Eén van de mijlpalen in de geschiedenis van Hotek is de vroege introductie van RFID technologie. “Magneetkaartsystemen raakten makkelijk gedemagnetiseerd. RFID systemen hebben dat probleem niet; ze zijn zeer veilig en gebruiksvriendelijk. Om de overstap naar RFID te vergemakkelijken introduceerden we in 2010 speciale upgrade kits. Niet alleen voor onze sloten, maar ook voor die van onze concurrenten. Ketens werken namelijk vaak met verschillende merken. Dankzij onze upgrade kit, die we eenvoudig konden opsturen, was het mogelijk om alle sloten onder één softwareplatform samen te brengen. Hiermee maakten we als bedrijf een enorme sprong.”

Digitalisering is de grootste verandering die Mulder in 25 jaar heeft gezien. “Het lijkt onpersoonlijk, maar ik geloof er sterk in dat we digitalisering juist kunnen inzetten om méér persoonlijke aandacht te bieden. Het product zelf doet er niet meer toe, maar de oplossing wel. Als een hostess niet meer de hele tijd op een schermpje hoeft te kijken, kan deze de gast echt welkom heten en informeren.” Met Your Mobile Key, de mobiele toegangstechniek van Hotek, kunnen gasten deuren openen zonder app. “We gebruiken het internet als basis. Via Whatsapp heeft de klant meteen toegang tot de juiste omgeving en het openen van de deur is dan een kwestie van swipen.” Inmiddels maken 800 hotels gebruik van deze oplossing. “Het gaat dus goed! We merken wel dat het een product is dat continu aandacht nodig heeft. Dus is er 24 uur per dag support beschikbaar.” 

Tijd voor rebranding en feest

Het jubileum vraagt volgens Mulder om nieuwe branding. “Tot nu toe hadden onze productgroepen elk een eigen merknaam: Hotek voor de keycardsystemen, Be Dutch voor de hotelaccessoires en Your Mobile Key. Vanaf eind dit jaar zullen we voor al onze activiteiten de merknaam Hotek gaan gebruiken. Ons jubileum vieren we met feestjes op de diverse beurzen, omdat het echte contact het belangrijkst voor ons is. We willen het laagdrempelig gezellig maken en samen doorpraten over hospitality en 25 jaar Hotek.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details