NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
‘Ook de hotelwereld wordt steeds meer technologie-gedreven’
VingCard Novel.

‘Ook de hotelwereld wordt steeds meer technologie-gedreven’

Drie innovaties voor deurbeveiliging en toegangscontrole

Als marktleider is Assa Abloy al meer dan 40 jaar in Nederland actief met deurbeveiliging en toegangscontrole in de hospitality sector. “Bijna alle hotelondernemingen kennen op z’n minst onze producten VingCard en Elsafe,” zegt Jeroen Coesmans, managing director Benelux. Op de Independent Hotel Show toonde het bedrijf drie mooie innovaties voor een veiligere en comfortabelere wereld.

Van links naar rechts: Marcus Nettelbeck (Vice President), Jeroen Coesmans (Managing Director), Savas Kayim (Sales manager), Björn Willemse (Sales Representative), André Veldhoen (Technical Manager).

Wat volgens Coesmans een grote vlucht neemt, zijn beveiligingsoplossingen in de cloud. “Ons Vostio Access Management systeem heeft als voordeel dat het leidt tot een meer stabiele en veiligere IT operatie. Doordat de software hosting plaatsvindt in de cloud in plaats van op een server in een netwerk, is er minder uitval en zijn integraties met andere systemen zeer stabiel. De beveiliging is gegarandeerd up to date. Beheerders en gebruikers kunnen er bovendien op afstand bij. Zo kan bijvoorbeeld een keycard of mobile key worden aangemaakt zonder fysiek in het hotel aanwezig te zijn, of kunnen slotactiviteiten op afstand worden bekeken.”

“De meeste Nederlandse hotels werken nog met een lokale server met software,” weet Coesmans. “Met name de grote ketens stellen de nodige voorwaarden als het gaat om wereldwijde beschikbaarheid, support en softwarekoppelingen. We zien dat een aantal labels nu de ruimte geeft aan cloudoplossingen, vanwege de voordelen en om klaar te zijn voor de recent gelanceerde services.” Een tweede innovatie, ooit door Assa Abloy zelf ontwikkeld en gelanceerd, is de mobile key. “Het hoort bij de moderne guest journey: je opent de kamerdeur met je smartphone, bij het nieuwste Novel slot enkel door deze bij de deurklink te houden. Met de recente introductie van de mobile key in de Apple wallet neemt het gebruiksgemak verder toe. Een telefoon hoeft niet meer ontgrendeld te worden en zelfs met een lege batterij gaat de deur open. Vanuit de hotelbranche is er veel interesse, ook vanwege het ontlasten van de frontdesk.”

VingCard Apple Wallet digital key

Als derde introduceert Assa Abloy het compleet nieuwe VingCard Novel platform. Daarin zit alle technologie geïntegreerd in de deurhendel. “De sloten worden af fabriek geleverd met mobile key en online functionaliteiten. De gebruiker hoeft hier echter pas voor te betalen wanneer deze geactiveerd worden in het slot. Er is bovendien een optie om een accu in de slotkast contactloos op te laden. Batterijen vervangen hoeft dan niet meer. Duurzaam en gebruiksvriendelijk.”

Technologie-gedreven

Het is belangrijk om nu te investeren in dergelijke oplossingen, zegt Coesmans. “Hotels hebben tijdens COVID helaas pas op de plaats moeten maken maar inmiddels is het herstel goed ingezet. We zien dat de wereld veranderd is en steeds meer technologie-gedreven wordt. Dat gaat steeds sneller en wij willen onze partners daarbij helpen.” Er wordt in Nederland momenteel veel gerenoveerd, wat ruimte biedt voor nieuwe toegangstechnieken. “De nieuwe generatie hoteliers ziet dan de oude magneetkaartsloten of fysieke sleutels en wil een beter toegangsbeheer realiseren. Moderne sloten vertellen je precies wie er in een kamer is geweest. Overigens kunnen we bestaande VingCard sloten vaak upgraden. Dan bouwen we enkel de kaartlezer om, zodat het slot weer helemaal bij de tijd is en geschikt wordt voor contactloze RFID kaarten, voor mobile keys en voor cloudsoftware. Dit kan vaak zelfs voor 10 jaar oude sloten. Voor de fysieke VingCard slotkasten en het deurbeslag zelf is dit geen probleem want die zijn bijna onverslijtbaar.”

Vostio Cloud toegangscontrole.

Veel mensen denken overigens dat Assa Abloy alleen voor de grote partijen werkt maar niets is minder waar, vertelt Coesmans. “We zijn als uitvinders van het eerste hotelslot erkend leverancier van de grote mondiale ketens. Nationale partijen zijn echter goed voor meer dan de helft van onze omzet binnen Europa. In de Benelux bedienen we de gehele markt. We verzorgen onze totaaloplossingen met net zoveel inzet en plezier voor een hotel met 16 als voor 600 kamers.”

Novel elektronisch slot

  • Gecertificeerd hoge beveiligingsgraad
  • Schaalbare functionaliteit, voor binnen en buiten
  • Eco-vriendelijk (lichtgewicht) en aantrekkelijk design
  • Geen batterijen benodigd (optie)
  • Werkt met alle soorten smartphones

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details