NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
De impact van hotelkamer gordijnen als blikvangers
Overgordijn ‘Ode’, meubelstof ‘Monza’ in een zacht volume bouclé garen en transparant ‘Forecast’ met Oekotex duurzaam label (beide kwaliteiten ‘Ode’ en ‘Forecast’, zijn ook te vinden in het referentie project Rosewood in Munchen).

De impact van hotelkamer gordijnen als blikvangers

De gast staat bij binnenkomst als eerste bij het raam

Een gordijn is zeer bepalend voor de sfeer in een ruimte. Er zijn veel verschillende soorten gordijnen die allemaal zorgen voor een andere beleving. Dat is ook niet zo vreemd als je bedenkt dat ieder interieur een eigen stijl heeft en iedere ruimte daarom om een andere benadering vraagt.

Het markante fabrieksgebouw van Weverij de Ploeg in Bergeijk werd ontworpen door Gerrit Rietveld en in 1958 in gebruik genomen. De Ploeg is in 1923 opgericht als coöperatieve weverij van huishoudtextiel. Sinds de jaren twintig van de vorige eeuw geniet De Ploeg bekendheid als leverancier van gordijn- en meubelstoffen. In de vijftiger jaren werd het bedrijf toonaangevend als een van de voortrekkers van de stroming ‘Goed Wonen’. Ploegstoffen kregen grote bekendheid bij het Nederlands publiek en groeide uit tot een internationaal begrip.

“Goed Wonen stelde zich ten doel de leefomgeving te verbeteren. De Ploeg is ontstaan vanuit de ideële gedachte dat ieder mens comfortabel moet kunnen wonen en werken”, legt Hayo Stegehuis, Manager bij De Ploeg, uit. “We staan voor ambachtelijke, kwalitatief hoogwaardige gordijn- en meubelstoffen. De collecties geweven en bedrukte stoffen zijn volledig op elkaar afgestemd”, vervolgt Stegehuis. “Esthetiek, functionaliteit, comfort en duurzaamheid gaan hand in hand en vormen onze core business. De Ploeg is officieel ISO 14001 gecertificeerd en gebruikt steeds vaker garens gemaakt uit gerecyclede materialen. Vanzelfsprekend betekent dit een goede impuls aan de wens om ook te verduurzamen.”

Overgordijn akoestische kwaliteit ‘Ode’ in een melange structuur garen met luxe inbetween kwaliteit Wisper.

Stegehuis ziet binnen het bedrijf de groeiende vraag vanuit de zakelijke markt naar hotelinrichting toenemen, daar De Ploeg sterk kwalitatieve gordijnen levert die voldoen aan de eisen qua wasbaarheid, vlamvertragendheid, akoestiek én  verduisterende en isolerende kenmerken.

“Een hotel dat nieuwe klanten aantrekt en ervoor zorgt dat men ook terugkomt, zal meer moeten investeren in ontwerp en design. Hotelgasten zijn op zoek naar originele ervaringen, comfort, ontspanning en min of meer verwennerij.”

Rosewood München is bijvoorbeeld een zeer prestigieus project dat De Ploeg in zijn geheel heeft voorzien van gordijnen. Het hotel opent begint 2023 zijn deuren. “Dit is een project waar wij zeer trots op zijn. Gordijnen vormen in een hotel immers de eerste aanblik. Een raam van een hotelkamer trekt altijd veel aandacht. Elke hotelgast loopt vaak eerst naar het raam voor het uitzicht vanuit de kamer. Het belang van goede raambekleding wordt volgens mij nog wel eens onderschat. Vergeleken met bijvoorbeeld zonwering en rolgordijnen hebben gordijnen als voordeel dat ze flexibel zijn: ze zijn dicht of open te gebruiken en dragen direct bij aan sfeer en akoestiek.” Ga je hier niet goed mee om dan zal dit een negatieve invloed zijn op de beleving van je gasten.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details