NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
Van voordeur tot achterdeur hetzelfde gevoel
Een blikvanger in de doucheruimte.

Van voordeur tot achterdeur hetzelfde gevoel

Wanddecoratie en fotobehang ondersteunen de look en feel

Als hospitality locatie investeren in sfeer en huisstijl? Een goede keuze, zeker als je kiest voor een look en feel die eigen is. Wanddecoratie en fotobehang zijn helpende ingrediënten, om ervoor te zorgen dat je huisstijl in het hele gebouw tot zijn recht komt. Hotelvak sprak met Martin Groenewege van Tachup Deco Projecten over trends en ontwikkelingen op het gebied van fotobehang en wanddecoratie.

Kies voor een unieke huisstijl.

“Wij van Tachup werken samen met een architect of projectinrichter om een hotelkamer te renoveren of compleet te vernieuwen. We sluiten aan bij de kleurstelling, het thema en het materiaalgebruik dat een architect voor ogen heeft.” legt Groenewege uit. 

“Als hotel wil je je gasten een gevoel geven van welkom te zijn. Het beste resultaat bereik je als het je lukt om dit van de voordeur tot de achterdeur uit te stralen. Er zijn veel hotels die trends van elkaar overnemen. Bijvoorbeeld door de kleurcombinaties paars, goud en groen te kiezen. Trends zijn vaak kortdurend. Juist de hotels die voor origineel en gedurfd durven te gaan, hebben hier het langste profijt van. Om die unieke huisstijl neer te zetten, werken wij, indien gewenst, samen met fotografen en ontwerpers. Zo kunnen we vele materialen en materiaalsoorten en printtechnieken bij elkaar laten komen.” stelt Groenewege.

Duurzame eco-inkt

Als een klant behang wil voor een project, denkt Tachup mee. “Zo adviseren wij welk behang geschikt is voor het project. Is dit behang bijvoorbeeld afwasbaar, hoe hygiënisch is het, kun je het onderhouden, heeft het een hoge scheurklasse?” somt Groenewege op. 

“Ook adviseren we de klant over de printtechniek. Duurzaamheid is iets waar we op verschillende manieren mee bezig zijn. Zo gebruiken we bijvoorbeeld eco-inkt. Dit is milieuvriendelijke inkt die voor minder belasting op het milieu zorgt. Daarnaast letten we scherp op het productieproces en de materialen die we gebruiken. Als we hout gebruiken, kijken we hoe de producent omgaat met restmateriaal, hoe het naar de producent vervoerd wordt en wat voor soort hout er gebruikt wordt.”

Trend in akoestische materialen

“Industriële ruimtes met veel open structuren krijgen snel te maken met een akoestisch probleem. Wanddecoratie biedt hier een passende oplossing voor. Er zijn diverse akoestisch-dempende materialen die in een frame verwerkt zijn en met een passend doek op textiel geleverd worden. Een andere zichtbare trend: decoratie die bestaat uit verschillende materialen. Ook grafische prints worden nu veel toegepast als decoratie. “We worden steeds vaker inschakelt bij renovatieprojecten. Het gaat dan vaak om een aantal details die aangepakt worden. Denk aan het plaatsen van bedwanden op de kamers, die bepalend zijn voor de hele sfeer. Doordat we vakkundig en in kort tijdsbestek kamers verfraaien, levert dit voor het hotel ook gemak en tijdswinst op.” vertelt Groenewege.

Kostenverlagend fotobehang en wanddecoratie inzetten

 “Bij een klein budget kun je besparen, om toch de kamers te decoreren. Denk aan materiaalkeuze en kies voor een standaardformaat. Werk liever niet teveel met fullcolourprints én beeld. Less is more. Het is mooier om ergens in de kamer één ‘wow’ detail aan te brengen dan de hele kamer te decoreren. Je kunt je look en feel ook in de doucheruimte toepassen. Plaats een combinatie van drie wanden tegels, waarbij de vierde wand in fullcolour print is. Een unieke beleving voor je gasten, die maakt dat ze de hotelkamer niet snel zullen vergeten.” sluit Groenewege af.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details