NLBEFR

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Nederland
Het belang van gezondheid en welzijn voor de hotelbranche

Het belang van gezondheid en welzijn voor de hotelbranche

Bied sportfaciliteiten op hotelniveau aan

Na een lange periode van lockdowns en maatregelen willen mensen nieuwe ervaringen opdoen, meer reizen en hun gezondheid op alle vlakken verbeteren. Dit vertaalt zich in een consument die steeds mondiger en veeleisender is. In het huidige veranderende gezondheids- en fitnesslandschap begrijpt Life Fitness als geen ander dat gezondheid en welzijn onmisbare onderdelen zijn van de algehele hospitality-ervaring.

Welzijn gaat niet alleen om fysieke fitheid. De volgende drie dimensies zijn namelijk onmisbaar voor je algehele gezondheid: fysiek, mentaal en sociaal welzijn. Het optimaliseren hiervan is het belangrijkste aspect voor consumenten wereldwijd. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat maar liefst één op de drie zakelijke hotelgasten zijn keuze voor een hotelovernachting laat beïnvloeden door sportfaciliteiten in een hotel. Het aanbieden van dergelijke faciliteiten is daarom een essentieel onderdeel om aan de groeiende wensen van hotelgasten te voldoen. 

Bijwonen van een meeting gedurende workout

Het is van belang dat sportfaciliteiten niet alleen op hotelniveau worden aangeboden maar ook in de hotelkamer zelf. Voor steeds meer reizigers is een hotelkamer meer dan alleen een plek om uit te rusten. Reizigers zijn op zoek naar privacy, intimiteit en comfort en willen hun trainingsroutine van thuis in een hotelkamer kunnen voortzetten. Zakelijke reizigers kunnen tegenwoordig overal ter wereld meetings organiseren en bijwonen. Met fitnessapparatuur in de kamer kunnen gasten vanaf een fiets of loopband meetings bijwonen via hun mobiele apparatuur of in pauzes even sporten of stretchen. Dit is essentieel voor zakenreizigers die het grootste deel van de dag niet aan beweging toekomen. Door het installeren van toegankelijke fitnessapparatuur in een kamer – als extra service naast de traditionele fitnessruimte – kan de bezettingsgraad en RevPAR van een hotel worden verhoogd. Ook steeds meer hotels die geen ruimte hebben voor een grote fitness, herzien de invulling van de ruimtes om extra winst te genereren. Twee kamers die niet in gebruik zijn, worden gecombineerd en ingericht met fitnessapparatuur. 

Een verborgen juweel: Grantley Hall

Grantley Hall is een uitmuntend voorbeeld waar de balans tussen lichaam en geest van hun gasten centraal staat. Dit luxe hotel is een verborgen juweel in de Engelse Yorkshire Dales – met 47 luxe kamers, 5 restaurants (waaronder het MICHELIN restaurant Shaun Rankin at Grantley Hall) en 3 indrukwekkende bars. Gasten kunnen hier genieten van de rust in de Three Graces Spa of werken aan hun kracht en conditie in de ELITE Luxury Gym.

Verdeeld over twee verdiepingen combineert de club eigentijds design met de meest geavanceerde fitnessapparatuur van Life Fitness. Om zo een luxueuze omgeving te bieden voor de ultieme workout. Life Fitness heeft in samenwerking met Grantley Hall drie verschillende zones gecreëerd: een superieure fitnessruimte, een ruimte voor kracht- en conditietraining en het Health & Performance Centre van Grantley Hall. Daarnaast is er een studio voor spinning, yoga en pilates.

“Bij Life Fitness geloven we in het opbouwen van partnerschappen door waarde toe te voegen aan de hand van inspiratie en co-creatie. We werken hand in hand met het hotel om de beste oplossingen te vinden die aansluiten bij hun behoeften en die van hun gasten. Of het nu gaat om het aanpassen van een bestaande ruimte, het inrichten van een nieuwe fitnessruimte of het bieden van fitnessoplossingen in de hotelkamer, ons doel is het creëren van unieke gastervaringen zoals die in het fantastische Grantley Hall Hotel. Alles draait om een tevreden en dus loyale gast”, aldus Marcel Terreehorst (Sales Manager Nederland Life Fitness).

Wil je weten hoe Life Fitness samen met jou de gastervaring kan verbeteren en hoe dit kan zorgen voor een hogere RevPAR? Neem dan contact met hen op.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details